Det har aldri vært enklere å beise terrassen

Enklere enn noensinne

Alle som har en terrasse ønsker at den skal være strøken og fin til sommeren. Men hvordan lykkes man best med jobben? Hva må man gjøre for å få det beste resultatet som holder lenge? Jordan har nå lansert et nytt verktøy som gjør jobben med å beise terrassen enklere enn noen gang.

EasyPad – vårt beste verktøy til beis og olje

Å beise terrassen er ingen vanskelig oppgave. I hvert fall ikke når man bruker det riktige verktøyet. Denne våren lanseres en ny innovasjon for terrassen. Produktet heter EasyPad og er et 2-i-1-produkt. Her medfølger både et slipebrett og en påføringspad for selve beisen/oljen. Vi vet at mange forbrukere ikke sliper terrassen før de skal beise, og nettopp det skal vi sørge for at forbrukeren får øynene opp for fremover. Da blir underlaget jevnt og fint, som gjør det mer behagelig å gå på, men som også er viktig for et pent og varig resultat.

Med EasyPad sikrer du et tynt og jevnt lag med beis/olje uten å danne film. Slik sikrer man at overflaten ikke flasser eller blir skjoldete. Det er enkelt å komme til i hjørner og inntil husvegger, og påføringspaden dekker to terrassebord av gangen. EasyPad passer med forlengerskaft som sparer deg for krefter og gir den beste arbeidsstillingen. Du jobber rett og slett enkelt og raskt!

Når terrassen er ren, pen og helt tørr, kan du gå i gang med å beise terrassen. Les mer om blogger Lene Elisabeths opplevelse med EasyPad her.

Testet og anbefalt for nordiske forhold

EasyPad er utviklet for nordiske forhold, og testet i samarbeid med malingsleverandørene Jotun og Scanox. Det var viktig for oss å ha dem med på laget vårt tidlig i testperioden, nettopp fordi det er helt essensielt at beisen/oljen fungerer optimalt med påføringsverktøyet. Det er en trygghet for oss i Jordan å ha disse aktørene med oss på laget. Da er vi enda tryggere på at forbrukeren vil lykkes med å beise terrassen.

Her kan du lese mer om testingen og resultatene fra disse

Terrasseguide: Alt du trenger å vite

Steg for steg

1

Låsemekanismen gjør det enkelt å skifte ut slipebrettet med påføringspaden. Slik bruker du EasyPad:

Fest slipepapir til slipebrettet og puss terrassen godt.

Tips! Her er det lurt å kjøpe slipepapir med borrelås. Da slipper du å bruke mye tid på å feste papiret,  og unngår samtidig at det løsner/revner under pussejobben.

2

Løsne skruene på slipebrettet.

3

Fest påføringspaden til verktøyet.

Tips! Når du er ferdig med slipejobben bør du fjerne alt slipestøv. Så kan du gå i gang med beisejobben. Da bytter du enkelt over til pad’en slik som vist under.

Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss