Beise terrassen – fem vanlige feil

På tide å beise terrassen før utendørssesongen?

Her er fem vanlige feil du bør unngå når du beiser terrassen. Styr unna disse så blir både resultatet og humøret bedre.

Steg for steg

1

Å slurve med forarbeidet

Skrubb terrassen grundig for å fjerne f.eks. pollen og alger. Husk også å slipe bort fliser. Dette er viktig for å få et fint resultat som også er vennlig mot bare føtter.

2

Å bruke høytrykkspyleren for nært treverket når du spyler

Da risikerer du å skade treverket med trykket fra strålen. Bruk heller en terrasseskrubb når du rengjør, dette er mye mer skånsomt for treet.

3

Å ikke beskytte omgivelsene

Rundt terrassen finnes ofte ulike overflater og gjenstander som du ikke vil grise til med beis. Vær derfor nøye med å beskytte f.eks. fasaden og planter med plastduk.

4

Å ikke tenke på været

Treverket skal være tørt og svalt når du begynner. Ikke påfør beisen i direkte sollys, da risikerer du at beisen tørker før den rekker å trekke ned i treet.

5

Å sløse unødvendig med tid og energi

Jordan EasyPad er vårt beste verktøy til beis og olje. Du sikrer et jevnt resultat uten skjolder, og du jobber mer effektivt enn noen gang. Påføringspaden sikrer et tynt og jevnt lag med beis/olje uten å danne film. Bruk et forlengerskaft for den beste arbeidsstillingen.

Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss