- Trodde ikke det skulle være så enkelt å beise verandaen!

Takket være det nye maleverktøyet Easypad fra Jordan ble ikke jobben med å beise veranda så tung som Yvonne fryktet.

Tekst: Ingvild K. Vederhus

I Sandefjord bor Yvonne Borlaug Andreassen med sin storfamilie. Seks personer er de totalt, og store og små trives på den koselige uteplassen der de ofte har besøk.

Uteplassen består av en 70 kvadratmeter lang veranda som er litt kronglete å beise. Forrige gang jobben måtte gjøres, fikk Yvonne noen til å gjøre det.

— Fordi den er så stor, har jeg syntes det har vært litt ork. I år googlet jeg for å finne en enklere løsning, jeg så noen videoer der det nye maleverktøyet EasyPad ble brukt og tenkte jeg skulle prøve det. Men jeg trodde ikke det skulle være så enkelt, forteller Yvonne.

Hun ble spesielt overrasket over hvor tidsbesparende EasyPad er, hvor lite søl det blir og at du unngår å få vondt i ryggen under beisingen.

Her kan du se videoen som inspirerte Yvonne til å beise verandaen med EasyPad.

Verandaen ble først grundig vasket, deretter slipt med pussepapir festet på EasyPad og så beiset. Yvonne trekker frem at påføringspadden enkelt kommer til overalt uten å komme borti tilstøtende vegg og rekkverk. Resultatet er at beisen blir jevnere påført og resultatet penere.

— Påføringspadden legger fra seg riktig mengde beis over hele terrassebordet, så du slipper å være bekymret for mye søl. Den gir et veldig godt resultat. Beising er ikke lenger noe å grue seg til, du bruker ikke så lang tid, så det er bare å sette gang, sier Yvonne, som har anbefalt dette til andre.

—Jeg er helt sikker på at ingen blir skuffet. Det er ikke ofte jeg finner et så godt produkt som EasyPad, avslutter hun.

Steg for steg

1

Forrige gang Yvonne skulle beise, fikk hun noen andre til å gjøre det. Nå får hun det imidlertid til selv.

2

Yvonne var spesielt overrasket over hvor rask EasyPad er, hvor lite søl det blir og at du unngår å få vondt i ryggen under beisingen.

Erfaringene med Easypad er forbrukerens egne, produktene er ikke sponset av Jordan.
Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss