Nytt, unikt produkt gjør det enklere å beise terrassen

Jordans nye EasyPad revolusjonerer måten å beise terrassen på. Sammenlignet med pensel, går det nå dobbelt så raskt.

Tekst: Ingvild K. Vederhus

— Dette er den største innovasjonen Jordan og Orkla House Care har kommet med på flere år. Det kommer til å revolusjonere opplevelsen av å beise terrassen, det blir rett og slett latterlig enkelt. Vi ser allerede stor entusiasme hos kundene våre, noe som er veldig gledelig.

Produktsjef Beate Engel Jacobsen er ivrig. I flere år har Jordan jobbet med å gjøre terrassefiksingen enda enklere for nordmenn og nå lanseres et splitter nytt, helt unikt produkt kalt EasyPad, et verktøy som både lar deg slipe terrassen og påføre beis.

—Du skal ikke behøve å være en proffmaler for å få en fin terrasse, derfor har vi tatt utgangspunkt i hvordan vanlige folk kan få et så pent resultat som mulig. Vi går bort fra å anbefale å bruke rull eller kun pensel, forteller Jacobsen.

EasyPad er helt ny på det norske markedet og det finnes ikke noe lignende. Den unike padden gjør at du får beiset store flater raskere. Sammenlignet med det tidligere terrasserullesettet, er EasyPad veldig mye mer effektivt, hele 30 prosent raskere. Man jobber også dobbelt så raskt med EasyPad sammenlignet med pensel, viser brukertestene.

 — Padden er flat og firkantet, og formen gjør at du får bedre kontroll på beisen. Størrelsen er skreddersydd terrassebordene og er produsert av en miks av fibre som gjør at den seiler fint på overflaten og ikke etterlater overflødig beis på terrassen. Samtidig kommer du enkelt til i hjørner og inntil husveggen, forteller Jacobsen.

Innoverer for forbrukerne

Et team på ni personer jobber med utvikling i Jordan. I teamet er det bl.a en proffmaler, materialutviklere, prosjektledere og produktutviklere. Teamet har knyttet seg opp mot proffe malere som tester og gir tilbakemelding. I tillegg samarbeider de med ulike spesialister og er opptatt av å gjøre forbrukertester.

Innsikten man får gjennom forbrukertester er et godt utgangspunkt for innovasjon, og slik ble det avdekket at det var et stort behov for et verktøy som er enda enklere å bruke på terrassen.

 —Det er kjempeviktig å utvikle nye produkter som gjør det enklere for kundene å lykkes, og vi er konstant på jakt etter å forbedre produkter innen maleverktøy, sier Jacobsen.

Flere tester har blitt gjort underveis i utviklingen, der vanlige forbrukere selv måtte finne ut av produktene uten forklaring. Forbrukerne fikk i oppgave å beise et stort terrassefelt. De fikk utlevert terrasserullesett, pensel og EasyPad. I samtlige tilfeller ble resultatet penest og jevnest med EasyPad, og aller viktigst, mengden beis påført ble også riktigere.

—Det var gledelig å se at EasyPad er så intuitivt og enkelt å forstå at alle lykkes bedre med det. Resultatet ble finere, det gikk raskere og vi fikk tilbakemelding om at alle ville velge EasyPad igjen, sier Jacobsen.

EasyPad er også testet i samarbeid med malingsleverandørene Jotun og Scanox. Det var viktig for Jordan å ha dem med på laget tidlig i testperioden, nettopp fordi det er helt essensielt at beisen/oljen fungerer optimalt med påføringsverktøyet, og at det blir lagt igjen riktig mengde beis på overflaten.

De viktige tre stegene

Det viktigste når du skal få en pen terrasse er å være grundig og ikke hoppe over noen steg. «Jukser» du går det utover resultatet. Først må alltid terrassen vaskes, deretter må du slipe og så påføre beis eller olje.

— Det er faktisk fundamentalt viktig å slipe terrassen før du beiser. Beisen trekker inn jevnere og terrassen blir mer behagelig å gå på. Derfor har vi laget et 2 i 1 produkt, hvor du får med en pad til beising og et slipebrett – i ett. I tillegg trenger du slipepapir med riktig korning avhengig av hvor slitt terrassen din er. Du sliper med slipebrettet, fjerner slipestøvet, bytter ut brettet og fester padden. Vipps, så er du klar til å beise.

 — Jeg håper på god stemning som følge av at folk blir overrasket over hvor enkel denne jobben nå blir, avslutter Jacobsen.

Slik beiser du terrassen med EasyPad

Steg for steg

1

Flere tester har blitt gjennomført. Forbrukere fikk i oppgave å beise et terrassefelt uten videre instruksjoner. Det ble utlevert terrasserullesett, pensel og EasyPad.

2

EasyPad testes

3

Mange fikk et ujevnt resultat med de andre verktøyene i testen

4

De fleste fikk det peneste og jevneste resultatet med EasyPad

Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss