Spill av video

Sånn vasker du veggen før maling

Skal du male vegg? En ren overflate er et av de viktigste stegene for å få en strøken vegg.

Veggen ser ikke skitten ut så hva er poenget, tenker du kanskje. Du vasker vel vinduene dine også på innsiden? Noen raske drag over veggen eller taket, så er du klar for å begynne å male. Med innovasjonen Jordan Malingsklar gjør vi rengjøringen enklere enn noen gang. Flekker, fett og sot som risikerer å skinne gjennom malingen, fjernes effektivt med engangsmoppen. 

Moppen er ferdig fuktet og klar til bruk. Den kan brukes på begge sider, og festes enkelt til et slipebrett eller andre flater med borrelås. Fordelen med å bruke Malingsklar på et slipebrett sammen med forlengerskaft, er at du øker rekkevidden og jobber raskere, men kan også brukes med hånda rett på underlaget. En pakke inneholder to kluter, hver av de skal dekke ca 15 kvm vegg. Vask over, la tørke, mal. 

Den er også suveren til tak, lister, vindusflater og møbel for å klargjøre til maling. 

Steg for steg

1

Fest moppen på slipeverktøyet

Moppen er våt og klar for bruk. Den kan brukes på begge sider.
Fest moppen på slipeverktøyet. Kan også festes på alle flater med borrelås.

Tips: Er det mye støv eller smuss på veggen eller i taket? Dette fjerner du med en tørr mikrofiberklut for du bruker Malingsklar.
2

Vask over veggen eller taket

Forlengerskaft gjør det enkelt å komme til i taket.

3

Løsne moppen og vask lister

4

Overflaten er nå rengjort, og du kan begynne å male

TIPS PÅ VEIEN: Hvis det er mye støv eller smuss på veggen, kan du fjerne dette med en tørr mikrofiberklut før du bruker Malingsklar.

Jordan Malingsklar er testet av RISE (Research Institutes of Sweden). I testen ble Malingsklar målt opp mot referanseprodukterDe målte effektiviteten av fjerning av tjære og vedheft av maling på vaskede gulvlister. Testresultatene viser at Malingsklar rengjør effektivt og sikrer god vedheft. 

Research institute of Sweden logo

Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss