- Det stemmer det de sier, enklere kan det ikke bli!

Paret fra Larvik ble overrasket over hvor enkelt og raskt det er å beise en stor terrasse med EasyPad fra Jordan.

Tekst: Ingvild K. Vederhus

I en enebolig i Larvik nyter Lene Elisabeth Tårnes og Rune Olafsen sommeren med en stor uteplass. Familien spiser ofte ute, lager mat ute og har familiegrillinger. Men 160 kvadratmeter terrasse på to nivåer med mye kriker og kroker trenger mye vedlikehold. Terrassen ble beiset for tre-fire år siden med rulle og pensel, det var en stor jobb som tok to dager. Derfor grudde de seg litt til å gjenta jobben og utsatte beisingen til i år.

— Med EasyPad tok det bare fem timer og det var faktisk lekende lett, akkurat som de sier. Vi ble veldig fornøyde med resultatet, det ble så fint. Og så brukte vi ni liter mindre beis, så vi sparte jo penger i tillegg, sier en entusiastisk Lene.

Lene fikk anbefalt EasyPad av en selger i butikken, men var skeptisk til dette nye produktet fra Jordan.

– Det hørtes for godt ut til å være sant, vi kunne ikke tro at det virkelig var så enkelt. Rune hentet faktisk rulle og brett for å kunne gå over hvis han ikke var fornøyd, forteller Lene.

Men rullen fikk de ikke bruk for. Den jevne penselstrøkfølelsen Lene ønsket kom med en gang. Paret ble overrasket over hvor godt påføringspadden kom inntil kanter, under rekkverk, over skjøter og at den ikke satt fast i noe underveis. EasyPad er designet til å beise to terrassebord av gangen.

— Størrelsen er perfekt og det var som å vaske gulvet! Rune sang og koste seg, han ringte faktisk foreldrene sine underveis og ba dem komme for å hente Easypad. De skal nemlig beise på hytta. Han skrøt så fælt at jeg også måtte prøve. Jeg beiset trappa og det var veldig moro. Jeg kunne ha beiset mer, men det fikk jeg ikke lov til, han ville gjøre det selv, ler Lene.

Så fornøyde ble de, at EasPad ble anbefalt videre til venner og familie. Lene har også skrevet om opplevelsen på bloggen sin, les det her:

«Det hadde jeg aldri trodd!»

— Vår pad er brukt på tre terrasser, vår og to til, og den er fortsatt fin. Størrelsen på padden er perfekt, den er enkel å montere, satt godt fast og løsnet ikke. Padden var like hel etter beisingen og det var enkelt å vaske den etterpå. 

Så sitter du fortsatt på gjerdet og gruer deg til terrassejobben, har Lene en oppfordring.

— Bare sett i gang! Det stemmer at det er lekende lett, enklere kan det ikke bli!

Steg for steg

1

Lene Elisabeth Tårnes og mannen Rune Olafsen var skeptiske til EasyPad, men endret fort oppfatning da de begynte å beise.

2

Her er Rune Olafsen i gang med beisingen. Han fikk ikke bruk for malerull denne gang.

3

Terrassen før og etter.

Erfaringene med Easypad er forbrukerenes egne, produktene er ikke sponset av Jordan.
Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss