Spill av video

Et prosjekt med mange sider

Gjør det selv: Trendy hyller til hjemmet

Se hvordan du med enkle grep kan forvandle kjedelige oppbevaringsesker til et fargerikt innslag til rommet. Her blir de malt i forskjellige farger før de stables tilfeldig slik at de blir et stilig element i interiøret. Perfekt for oppbevaring av bøker, servise og pyntegjenstander.

Steg for steg

1

Forarbeidet har mye å si for sluttresultatet. Julia begynner derfor med å slipe i treets retting med en slipekloss, slik at malingen fester seg godt til overflaten.​

Det er viktig å fjerne alt slipestøvet før malingen påføres. Julia bruker en grov mikrofiberklut som effektivt samler støvet.

2

På undersiden av eskene slår Julia forsiktig inn en spiker inn i hvert hjørne. Da kan eskene stå på spikrene og det blir enklere å male nederst.

Noen av eskene skal males på både innsiden og utsiden, noen skal ha umalte innsider og noen skal kun males i bunnen. Julia deler opp de ulike overflatene, med Tesa Precision Indoor maskeringsteip som gir skarpe kanter.

3

Først grunner Julia overflatene som senere skal males. En Ultimate minirull brukes til utsidene og Perfect flat pensel til innsidene og bunnen. Når grunningen har tørket påfører hun to strøk med maling.

Tips: Med Ultimate minirull går jobben raskere, og du får også en særdeles glatt og fin overflate.
4

​For bedre presisjon og for å komme godt inn i hjørnene brukes Ultimate skrå presisjonspensel til innsidene og bunnen.

Etter det siste laget med maling tas tapen av og eskene er klare for å tørke en siste gang.

Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss