Han flyttet Italia til Røvær for å fri til henne

Daniel Jensen (25) fikk hjelp av hele øysamfunnet på Røvær da han forvandlet den lille øya til en romantisk italiensk piazza for å få sitt ja fra sin utkårede, Gerda Marie Nedrebø (25). Resultatet ble et av Norgeshistoriens vakreste frierier. Nå blir frieriet Youtube-film for Jordan Maleverktøy.

Gerda er født og oppvokst på Røvær, men da hun gikk av fergen en sen maikveld, var ikke hjemstedet til å kjenne igjen. I løpet av 24 timer var det forvandlet fra en grusplass til en romantisk italiensk piazza. Her blir Gerda møtt av en allé av lys, hennes gamle musikklærer som synger ”O’sole mio” akkompagnert av et kor med venner og familie. Tårene spretter frem i øyekroken til Gerda, før Daniel dukker opp, går ned på kne og får et rungende ja fra sin kjære, mens fyrverkeriet skyter til himmels og Gerda kaster seg om halsen hans.

– Det var litt av et sjokk. Da jeg gikk i land og så alle lysene skjønte jeg at det var noe som skulle skje, men det var umulig å forestille seg hva det var. Jeg trodde ikke Daniel skulle komme hjem fra Brasil før om noen dager, så det var en helt fantastisk overraskelse – og han er helt fantastisk! Nå er jeg så utrolig lykkelig, sier Gerda Marie Nedrebø.

Bygde Italia på dugnad

Røvær er en liten idyllisk øy i Haugesund kommune uten fastlandsforbindelse med bare 110 innbyggere og en bil. I anledning frieriet stilte hele øya opp på dugnad, og både store og små hjalp til med å male den italienske piazzaen. Til tross for regn og storm, klarte de å skape de romantiske omgivelsene Daniel drømte om. I mellomtiden var Gerda sendt på hyttetur – uten å vite noe om hva som var i ferd med å skje.

– Italia er det mest romantiske stedet jeg kan tenke meg, og da jeg fikk muligheten til å overraske Gerda med et frieri helt utenom det vanlige var det helt fantastisk å kunne bygge en italiensk piazza på Røvær sammen med de hun er mest glad i – bare noen meter nedenfor barndomshjemmet hennes, sier Daniel Jensen.

Blir Youtube-film

Mirakelet på Røvær er et resultat av at Jordan maleverktøy ville vise hvordan produktene deres kan brukes til å skape mye fint.

– Jordans maleverktøy blir ofte litt glemt, men de kan brukes til å skape veldig mye fint. Vi hadde lyst til å demonstrere hvordan verktøyene våre kan brukes til å skape en stemning helt utenom det vanlige. Derfor hjalp vi Daniel med å bygge en italiensk piazza, slik at han fikk en unik ramme for sitt fantastiske frieri. For som vi sier i Jordan, med riktig verktøy kan du skape mirakler, og det er har vi gjort her på Røvær, sier Heidi Amundsen, produktsjef i Jordan Maleverktøy. Nå blir frieriet en Youtube-film som forhåpentligvis blir sett av mennesker over hele verden.

– Det har virkelig vært helt fantastisk, og jeg hadde gjort det igjen uten å blunke. Jeg er så takknemlig over all hjelpen jeg har fått. Det kommer jeg aldri til å glemme, sier Daniel Jensen.

For ytterligere informasjon vennligst kontakt
Heidi Amundsen, produktsjef i Jordan Maleverktøy, tlf. +47 958 37 288 eller e-post heidi.amundsen@orkla.no

Flere artikler som ligner Han flyttet Italia til Røvær for å fri til henne

Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss