Mal huset med denne nye innovasjonen

Jordans raskeste fasadepensel noensinne!

Det å male huset kan virke som en tidkrevende oppgave man kvier seg til å gå løs på. Vår nye fasadepensel har fått en ny bust er dobbelt så rask som vår nest beste utepensel. Den er utviklet for å fordele malingen optimalt samtidig som den lar deg male lengre per dypp. Det gjør at du i sommer kan male huset mye raskere, og i tillegg få god tid til overs til å gjøre andre ting.

Steg for steg

1

Den beste beskyttelsen

Det beste du kan gjøre for huset ditt er å gi det en god overflatebehandling. Her i nord er det som alle vet, værhardt, og høst- og vintersesongen er lang og sliter hardt på fasaden. Gir du huset ditt en god overflatebehandling forhindrer du at maling løsner og flasser av, og du beholder et det pent resultat i år etter år. Det er ikke bare en god maling som gir huset den beste beskyttelsen

«Satt på spissen er det bortkastet å investere i en dyr maling, om du bruker dårlig verktøy til påføringen av den», forteller Morten Fehn, Jordans ansvarlige malermester. «Det er alt for mange som «sparer» inn på verktøyet fordi de ikke forstår hvor avgjørende det kan være for resultatet til slutt.»

Jordans nye fasadepensel har en spesialutviklet bust som enkelt gjør at den etterlater seg en jevn malingsfilm igjennom hele strøket. Det gjør at selv en utrent maler fint greier å utføre jobben.

 

Er malingen jevnt fordelt i riktig tykkelse minsker du risikoen for at malingen sprekker opp og flasser av.
2

Raskest i klassen

I tillegg til å gi den beste beskyttelsen, så har busten på den nye penselen fått et utrolig høyt malingsopptak. Det gjør at du kan maler lengre per dypp, noe som igjen gjør at du bruker mye kortere tid på malingsjobben.

«Vi har satt sammen busten på en helt ny måte. Resultatet er en pensel som du maler både raskere og jevnere med. Den fordeler malingen jevnt og drar den med seg. Penselen er beregnet for forbrukere som ønsker et godt og trygt resultat, uten å bruke unødvendig mye tid på å male fasaden», fortsetter malermester Morten.

Tester viser at Jordans nye Ultimate utepensel maler opp mot dobbelt så fort sammenliknet med andre pensler.
3

Praktiske detaljer

Sammen med penselen kommer det et praktisk oppbevaringsetui. Det gjør at du slipper unødvendig søl, slipper å bruke tid på rengjøring og du kommer raskere i gang igjen etter pausen.

«Etter bruk kan penselen oppbevares enkelt i oppbevaringsboksen. Den står da stødig og busten holdes fuktig i opptil to uker. Det gjør at du kan ta deg tid til en pause uten at penselen tørker inn, og du unngår unødvendig søl og gris», avslutter malermester Morten.

Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss