Spill av video

Verktøy som kan forlenges

Forlengerskaft – et universalverktøy

Det er ikke bare lurt å skaffe seg et forlengerskaft – det er essensielt. Er du selv vant til å bruke et, er du nok enig i denne påstanden. Enten du skal pusse opp inne, male eller vaske huset utvendig eller bare holde terrassen ren, hjelper forlengerskaftet deg til å utføre alle disse jobbene på en raskere, enklere og tryggere måte. Og det geniale er; du kan bruke samme forlengerskaft til alle jobbene.

Mange av Jordans verktøy kan festes på, og brukes bedre med forlengerskaft. Her har du noen eksempler på hvordan og hvorfor et forlengerskaft er lurt å bruke.

Steg for steg

1

Gjør jobben på halve tiden

Praktisk og større rekkevidde

Med et forlengerskaft får du større rekkevidde. Det gjør at du beveger deg mindre, og kan utføre lengere drag når du arbeider. Du slipper unødvendig klatring og flytting av stige. Alt dette bidrar til at jobben går mye fortere.

Dame maler tak med forlengerskaft

Det å male hus er en stor og tidkrevende jobb. Hvis du fester en malerulle på et forlengerskaft, kan du enkelt påfører malingen. Deretter kan du stryke ut malingen med en pensel. Dette gjør at du kommer til å fullføre jobben på nær halve tiden. Det er vel ikke verst?

Mann maler fasade med forlengerskaft og rulle

I tillegg har forlengerskaftene et låsesystem med klikkfunksjon som gjør at du raskt og effektivt kan skifte mellom pensel, slipebrett, vaskekost eller stålbørste etter behov.

Stålbørste festet på forlengerskaft

 

2

Spar på kreftene, skån kroppen

Behagelig arbeidsprosess med forlengerskaft

En raskere utført jobb vil også si at man har brukt mindre krefter på å utføre den.

Forlengerskaftet gjør at du slipper å arbeide i ubekvemme posisjoner på kne eller med armene hevet høyt over hodet. Du får rett og slett en mer behagelig arbeidsstilling, noe som skåner både armer, skuldre og rygg for skadelig belastning.

Mann oljer terrasse med forlengerskaft

Den økte rekkevidden gjør arbeidet tryggere da du slipper mye unødvendig og kanskje farlig klatring.

Bruk av forlengerskaft i høyden på hus

3

Riktig valg - uansett jobb

Pent sluttresultat med forlengerskaft

Forlengerskaftet gir jevnt trykk gjennom hele strøket. Kreftene ledes bedre gjennom et forlengerskaft enn når du bare arbeider med armene. Når du for eksempel skal slipe sparkel, male tak, skrape maling eller skrubbe terrassen gjør forlengerskaftet at du enklere får et pent sluttresultat.

Slipebrett festet på forlengerskaft

Jordans forlengerskaft passer til et stort antall av Jordans malerutstyr og verktøy. Uansett om du skal vaske vinduer, feie gårdsplassen eller lakkere gulvet – forlengerskaftet gjør de fleste jobber enklere.

Mann vasker vindu utvendig med forlengerskaft

 

Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss