Viktigere enn noensinne

Nå er riktig malekost og rulle viktigere enn noensinne

Før tok det lang tid før malingen tørket, men da den endelig gjorde det var den blitt glatt og fin. I dag tørker malingen mye raskere. Forsøker du å flikke på malingen under tørketiden, river du opp overflaten og må begynne på nytt

Steg for steg

1

Den nye malingen tørker fortere

Før tok det lang tid før malingen tørket, men da den endelig gjorde det var den blitt glatt og fin. I dag tørker malingen mye raskere. Forsøker du å flikke på malingen under tørketiden, river du opp overflaten og må begynne på nytt. For å få en glatt og jevn overflate trenger du derfor hjelp fra en kvalitetspensel eller rull. Penslene fra Jordan med røde og sorte skaft (Perfect og Ultimate) har «MaxStroke» og er laget for å øke malingsopptaket så du kan male lenger per dypp. I tillegg blir malingen lagt på glatt og fint med lite striper – der og da.

2

Trygghet for at malingen beskytter huset utendørs

Et riktig lag maling beskytter huset mot vær og vind, uten at malingen sprekker opp. En kvalitetspensel med «MaxStroke» hjelper deg med å legge et jevnt lag uansett om du har mye eller lite, tykk eller tynn maling på penselen. Mange «billigpensler» legger på ujevnt. Da blir resultatet stygt og beskyttelsen mye dårligere. Vær bevisst på at for tykt lag med maling er like ille som for tynt lag!

3

Godt verktøy er like viktig som malingen

Jordan er ledende på maleverktøy av topp kvalitet. Hvordan sluttresultatet blir, avhenger av samspillet mellom malingen og penselen/rullen. En kvalitetspensel og malerull røyter ikke og tar opp opptil flere hundre prosent mer maling per dypp. Dette gjør at du maler finere og fortere, får mindre søl og at det blir mindre slitsomt å gjøre jobben.

4

Tips for maling av treverk

Et godt tips for maling av treverk er å påføre malingen med en ny rull. Umiddelbart etter drar du over, med lett hånd, en bred, men tynn pensel med ekstra myk og fin bust for å få malingen perfekt.

5

Visste du at?

Tommelfingerregelen sier at malingen sprekker opp ved ca. 1 mm tykkelse i det norske klimaet. Med en kvalitetspensel kan du derfor male mange strøk innenfor denne millimeter uten fare, selv om du er en uerfaren maler.

Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss