Dette gjør du med rullen etter du har malt

Har du brukt en malerull og er usikker på hva du skal gjøre med den når du er ferdig med å male? Vi vet at mange føler seg usikre på dette spørsmålet. En rull absorberer svært mye maling og en renseprosess krever derfor store mengder vann. Derfor er det mest bærekraftig å skrape ut maling og deretter tørke ut rullen din når du er ferdig med malejobben, og kjøpe ny til neste prosjekt.

Sammen med forskningsinstituttet RISE har vi undersøkt hvordan du kan ta hånd om den brukte malerullen din på en miljøvennlig måte. Undersøkelsen viste oss at 55% * vasker rullen direkte i vasken, noe som betyr at plastikk, metall og andre farlige stoffer som maling inneholder ender direkte i avløpene. Denne type kjemikaler og andre stoffer fanges ikke opp i renseanlegget, hvilket betyr at dette renner direkte ut i naturen og har en skadelig effekt på miljøet. Nedenfor viser vi deg steg for steg hva du skal gjøre med malerullen.

Sånn tar du deg av malerullen på en bærekraftig måte

Malingsspann til rulle

Steg 1. Skrap malingen av

Bruk en rulleskrape for å få så mye maling som mulig ut av rullen. Ved å bruke en rulleskrape kan du spare opptil 64% av malingen i rullen* , noe som tilsvarer ca. 1-2 m² maling, avhengig av hvilken rulle du har brukt. Dette er maling som du kan gjenbruke til andre prosjekter i stedet for å kaste!

Steg 2. Skal du fortsette å male? Pakk inn rullen!

Skal du fortsette å bruke rullen med samme maling? Da er det viktig at du sørger for å pakke rullen din tett inn med plastfolie eller en plastpose uten luft, slik at den holder seg fuktig. Da kan du bruke rullen igjen dagen etter. Så lenge rullen er pakket godt nok inn kan den holde seg fuktig i flere dager. Når du er ferdig mer rullen kan du legge den på litt papp eller avispapir, og la den tørke.

En person som holder en malerull

Steg 3. Kast rullen

Når rullen er blitt helt tørr, kaster du den i restavfall. Den brukte rullen vil da forbrennes. Rullebøylen tørker du bare av og beholder til neste gang.

Tips! Lurer du på hva du skal gjøre med penselen din etter bruk? Vi viser deg hvordan du kan ta hånd om malepenselen din på en bærekraftig måte her.

Relaterte artikler