Overskyet – det beste maleværet!

Overskyet oppholdsvær er det aller beste været å male i utendørs

Skyet vær gir riktig og jevn tørketid. Og du skal aldri male i direkte sollys på veggen uansett. Oppholdsvær gir mange muligheter for å male hus og gjerde eller beise terrassen.

Så nå gjelder det bare å sette i gang, være effektiv og bruke tiden godt. Gjør malejobben ute i overskyet vær, så kan du heller kose deg i sola når den kommer tilbake.

Mal huset på halve tiden

Bruker du et forlengerskaft malerullen og kosten rekker du over større flater, du jobber mye raskere og blir mindre sliten i rygg og armer. Med maleverktøy fra Jordan kan du mer enn halvere tiden du bruker på jobben.

Slik gjør du det 1-2-3:

  • Fordel malingen lett og friksjonsfritt med rull på forlengerskaft (også «endeveden nederst» egner rullen seg til).
  • Dra så lett over med en bred (120 mm) vinklet pensel på forlengerskaft like etter.
  • For detaljer og inntil kanter, benytt en langpensel med litt ekstra rekkevidde og 50 mm kostehode med tynn bust.

La det bli lenge til neste gang du maler!

Med godt verktøy går ikke jobben bare fortere og blir finere å se på, huset blir trygt beskyttet også. Med kvalitetspensler med god bust og ruller av høy kvalitet sikrer man, selv med utrent hånd, at malingen legges på med riktig tykkelse.

En pensel med dårlig kvalitet evner ikke å «skjære» igjennom malingsfilmen slik at den blir liggende med riktig tykkelse. Det blir for tykt med maling der hvor man setter penselen til veggen, og for tynt mange andre steder.

1 mm er kritisk tykkelse på malingslaget. Blir det tykkere enn 1 mm kan man risikere at det sprekker opp og slipper inn vann under malingslaget (som du ikke oppdager før det er for sent). Bakgrunnen for dette er at det er store variasjoner mellom varmt og kaldt og vått og tørt her oppe i Norden.

MaxStroke – Topp resultat hver gang!

Jordan har utviklet en unik og patentert teknologi som skal forenkle valg av pensel, denne teknologien heter «MaxStroke». Det er nemlig slik at det er stor forskjell på konsistens og tykkelse på malinger.

Skal man være sikker på å få best beskyttelse som holder i mange år, så må man vite hvilken pensel som egner seg til hvilken maling. Jordan MaxStroke forenkler dette og sikrer at penselen legger riktig malingstykkelse selv om det er en tykk eller tyntflytende maling.

Mange «billigpensler» legger på ujevnt og evner ikke å fordele malingen utover med lik tykkelse selv om man drar mange ganger frem og tilbake. Da blir resultatet stygt og beskyttelsen mye dårligere. I tillegg bruker man mye mer maling, da malingslaget gjennomgående blir for tykt.

Bruker du et forlengerskaft på penselen eller malerullen jobber du mye raskere og blir mindre sliten i rygg og armer. Med god arbeidsstilling og to armer på et forlengerskaft kan du male uten å bli sliten. Enda viktigere er det at dragene blir mye lenger, slik at man maler større flater raskere.

Malebøtte for bruk av rulle

Ved bruk av en utendørs malerulle montert på forlengerskaft bør du også anskaffe Jordans smarte malebøtte eller Superbrett. Malebøtta rommer mye maling, kan plasseres på kant og har riller for å fordele malingen jevnt på rullen. Med stor malebøtte eller Superbrett jobber du effektivt med riktig mengde maling på rullen og med minimalt søl.

Smart oppbevaring av pensler og ruller

Skal du oppbevare koster og ruller mellom hver malerunde, er et godt råd å dyppe penselen eller rullen i så mye maling som mulig og legg dem inn i en plastpose uten luft. Jordans beste eksteriørpensler kommer også med et praktisk SmartEtui som gjør det enkelt å ta pauser underveis i malejobben. Ved å ta vare på malerullen og penselen, vil de holde seg myke over lengre tid.

Sikre at huset får den beskyttelsen det fortjener

Ved maling av vegger og fasader er det behov for å benytte stige eller i mange tilfeller også en lift. Sørg alltid for at stigen står støtt i riktig vinkel og sikre deg om nødvendig med et tau og sikringssele. Trenger du lift, kan dette leies i kortere eller lengre perioder for en overkommelig sum.

Jobb sammen!

Vårt aller beste råd er at alt malearbeid blir mer effektivt og veldig mye hyggeligere hvis du kan jobbe sammen med noen. En venn, kjæreste, samboer, kone eller nabo for den saks skyld. Så kan dere ta naboens hus sammen uken etter.

Visste du at når man er to personer går jobben dobbelt så fort?

To tips:

  1. Én maler presisjon inntil kanter og lister, mens den andre ruller de store flatene.
  2. Én ruller ut malingen med malerull og den andre etterstryker umiddelbart etter med pensel for å sikre peneste trestruktur i finishen. Det er alltid raskere å påføre malingen med rull.

Relaterte artikler