Male mur eller betong? Dette utstyret trenger du

Har du tenkt å male murvegg eller betongvegg innendørs? Så kult! Vi hjelper deg med handlelisten, så les denne korte artikkelen om hvilket utstyr du trenger før du skal i gang med malejobben. 

Enkle forberedelser

Forarbeidet trenger verken å være stress eller ta lang tid. Hvis veggen er tidligere malt, anbefaler vi å vaske over veggene med f.eks. Engangsmopp Malingsklar før du skal male. Dette kan enkelt festes på et slipebrett. Dersom murveggen ikke er malt, kan du bruke en liten feiekost og feie over veggen lett. 

Har du småhull på veggen? Sparkle over disse med en liten sparkelspade. Etterpå sliper du over med en slipesvamp og tørker bort slipestøvet med en tørr mikrofiberklut

Dekkfilt eller dekkpapp/plast er fint å bruke for å dekke til gulvet. Da unngår du unødvendig søl og gris. Kjøper du en god maskeringstape, vil du få strøkne overganger.

En god presisjonspensel er et must

Vi anbefaler at du bruker en presisjonspensel med godt malingsopptak til kantene og detaljene. Da får du et fint utgangspunkt før du skal i gang med å male resten. Bruk det praktiske SmartEtuiet underveis i malejobben.

Velg riktig malerull

Den raskeste og beste måten å male resten av veggen på, er ved å bruke en malerull for mur og betong. Se etter etiketten i butikk, og velg mellom 18 cm og 25 cm. Sørg for at malerullbøylen matcher lengden og diameteren på malerullen.  

Har du planer om å bruke kalk eller tyntflytende slemming på den murte overflaten, kan vi anbefale deg å prøve en murkost.

Jobb smartere 

Vi i Jordan liker «jobb smartere»-produkter. Til penseljobben, før du maler de store flatene, anbefaler vi et håndholdt malekar. Da slipper du å bøye deg ned til malingsspannet underveis i jobben. 

Til de store flatene anbefaler vi at du bruker forlengerskaft når du skal male med malerull. Det går fortere, og resultatet blir dessuten jevnere og finere. 

Superbrett rommer mye maling, og vi anbefaler å bruke dette når du maler veggen. Da slipper du å etterfylle maling så ofte. 

Sånn! Nå skal det i hvert fall ikke stå på utstyret. Når du har gjort innkjøpet, kan du jo komme tilbake til oss og se hvordan jobben skal gjøres steg for steg. 

Relaterte artikler