Sparte over hundre tusen på å sparkle selv

Stine lærte seg å sparkle ved å se YouTube-videoer. Nå vil hun motivere andre til å ta sparkeljobben selv.   

– Jeg sa at hvis jeg klarer å sparkle hele huset og male selv og vi ikke må leie noen til å gjøre det, skal vi oppgradere peisen fra vanlig vedovn til ordentlig peisinnsats.  

Stine Skoli Ommedal (29) har nettopp flyttet inn i et nybygget gårdshus på 250 kvadratmeter sammen med mannen Bjørn Tore (32), tvillingjenter på syv år og lillesøster på to år. 

Motivert av å spare penger satte paret seg mål om å bygge hele innsiden av huset selv.

Ved å droppe å leie inn profesjonelle for å sparkle og male, kunne de spare mellom hundre og hundre og femti tusen kroner. 

– Alle sa til meg at jeg måtte sette bort sparklejobben, det er vanskelig å få fint. Men jeg mener at hvis du har veldig lyst til å få det pent, så får du det til. Det er bare tidkrevende.  

Stine ler og trekker på skuldrene. Hun kunne ingenting om å sparkle, men så timevis med videoer på YouTube før hun ga det et forsøk.  

– Jeg begynte på kontoret mitt, for der er det ikke så mange som skal se. Jeg kunne jo eventuelt angre meg og leie noen hvis jeg ikke fikk det pent. Men jeg fikk det jo til da, og da var det bare å ta resten av huset også. 

Stine driver en Instagramkonto med over 51 000 følgere. Sparklingtipsene hun lærte seg ville hun gi videre og hun laget en video som hittil er sett over 50 000 ganger.  

– Det er veldig gøy og jeg håper å få inspirert noen. Jeg tror at man får til ekstremt mye mer enn man tror hvis man bare tør å prøve. Jeg har jo heller ikke gått på skole for å lære å sparkle, jeg startet bare et sted. 

Stine investerte i godt utstyr, og kjøpte en brukt, stor pussemaskin. 

– Utstyr har alt å si og den var ganske uvurderlig. Hvis du bare skal ta et rom eller en vegg kan du kjøpe en mindre elektrisk pussemaskin. Da er det mye enklere å få det fint enn hvis du pusser for hånd. 

Da hun var ferdig med sparklingen, ventet to strøk maling i alle rom. 

– Den malejobben ble som en premie for meg. Det går jo så fort når du ikke har listet, det er så gøy og du får virkelig se hvor fint det blir.  

Timene med sparkling ble belønnet med en konkret premie. 

– Den skikkelig fine peisen er smykket i huset, og den har jeg jobbet så hardt for. Det var virkelig verdt å legge inn den egeninnsatsen. 

Skal du sparkle? Vi viser deg hvordan, her.

Relaterte artikler