Pusse opp? Vi viser deg hvordan du enkelt kan freshe opp veggen din.   Sånn!

Det er alltid deilig med litt nye farger i hjemmet, og faktisk ganske enkelt å få et strøkent resultat! Her finner du alt du trenger å vite for å lykkes når du skal male en slett vegg.

Se hvordan du maler en gipsvegg

Gå til malehjelpen
Maling rundt inngangsdøren med en malerull
Stor maleglede mellom to mennesker
Malingsspann til rulle

Jevn og slett vegg

Skal du male en slett vegg som allerede er malt, har det ikke noe å si om det er gips, spon, MDF eller fin mur som er under. Malt er malt. Og mange liker å være litt ekstra kreative med veggene sine, enten det er til et fint barnerom, kult mønster på veggen i stua, eller å gi veggen et rått utseende med kalkmaling. Og det er noen få tips som gir deg veien til et strøkent og skjoldfritt resultat når du skal male en vegg som allerede er malt fra før.

Rengjøre veggen før du maler

Det første du må gjøre er å rengjøre veggen før du maler. Det samler seg mer skitt og smuss på en vegg enn man tror, men ved å bruke malingsklar går det både fort og enkelt å vaske veggen. Da vil malingen sitte bedre på første strøk.

Bruk riktig utstyr til jobben

Når du skal male, er det to ting som især er viktige; riktig utstyr (ja, det har faktisk mye å si), og en smart prosess. Godt verktøy er halve jobben, du får jevnere resultat på malingsstrøket og det går raskere. Man kan ødelegge selv den dyreste fine malingen, med dårlig eller feil utstyr.

Til en slett vegg trenger du en god rull med masse maling, en pensel til detaljene og selvfølgelig et forlengerskaft. Visste du at forlengerskaftet ikke bare gjør at du maler raskere, men også at veggen blir jevnere? Det er faktisk sant, så her kan det være smart å ha godt utstyr for hånden, så går jobben mye lettere. Finn de riktige verktøyene for å male veggen.

Mal en hel vegg ferdig om gangen

Det siste tipset er å male en hel vegg ferdig om gangen. Ikke ta pause, ikke ta telefonen, ikke gå på toalettet. Det er et viktig tips fra malemesteren til Jordan, og hun deler gjerne ut flere!

Spørsmål og svar om tidligere malt slett vegg

For å male en vegg, trenger du en god presisjonspensel til kanter og detaljer, en malerull med høyt malingsopptak, rullebøyle til rullen, forlengerskaft og et superbrett! Finn frem til riktig verktøy her.

Dette er det mange som lurer på! Det starter med en ren og jevn vegg som er vasket og sparklet, bruke maleverktøy av god kvalitet, ikke vær gjerrig med malingen, og mal en hel vegg ferdig før du tar pause.

Maskering av taket, helt inntil veggen. Eller maskering helt øverst på veggen så du får en tynn stripe øverst. Det hemmelige tipset for knivskarpe overganger, er å ‘sperre’ tapen ved å male over tapen i samme farge som taket før du maler veggen i valgt farge. Se flere tips ved bruk av maskeringsteip. Eller så kan du bruke en god presisjonspensel.