Effektiv vask av vinduer

Er det lenge siden vinduene dine fikk seg en skikkelig vask? Har du en god vindusnal og riktig teknikk får du fort et godt resultat.

Det finnes mange ”oppskrifter” på hvordan man skal vaske vinduene. Vårt råd er å ikke komplisere ting unødvendig. Sørg for at du har en god vindusnal og mikrofiberklut. Mikrofiberkluten er så effektiv sammen med vann, at du ofte ikke trenger å bruke noe rengjøringsmiddel.

Vask av vinduer høyt oppe

Se også vårt vindussett, et komplett sett med forvasker og nal, for en enkel og rask vindusvask. Denne kan brukes sammen med et forlengerskaft, slik at jobben kan gå raskere, gjør det lettere å vaske vinduer høyt oppe og blir mindre belastende på rygg og skuldre.

Fukt og vask

  1. Fukt mikrofiberkluten med vann og vask bort all skitten på vinduene. Kluten skal ikke være så våt at vannet renner nedover ruten.
  2. Jobb deg ovenfra og ned med nalen. Husk å ha litt overlapping mellom dragene for å forhindre vannstriper.
  3. Tørk nalen mellom hvert drag og avslutt med å tørke vinduet med en tørr mikrofiberklut.

Trenger du vaskemiddel finnes det naturligvis vaskemiddel beregnet for vindusvask, men det går også bra å bruke litt oppvaskmiddel. Eddik er også noe som kan brukes til å vaske vinduene med da den har like kvaliteter som rengjøringsmiddel men uten lukten.

Når er det best å vaske vinduene?

Et siste råd er å ikke vaske vinduene når sola skinner på dem. Da tørker glasset for fort, og dette kan føre til flekker og striper. Velg derfor en dag det er overskyet når du skal vaske vinduene dine, så går du heller ikke glipp av det gode været.

Skal du male vinduene når du først er i gang, viser vi deg hvordan dette enkelt kan gjøres.

Relaterte artikler