Sånn fjerner du grønske fra terrassen

Å oppdage grønske på terrassen er aldri gøy. Ikke bare ser det trist ut, men det kan også gjøre underlaget skummelt glatt. Men ikke bekymre deg! Vi viser deg hvordan du enkelt tar tilbake kontrollen og gjør terrassen din trygg og innbydende igjen.

Finn den perfekte kosten

Første skritt? En solid kost. For denne jobben er det flere ulike koster som duger, og du må velge basert på dine ønsker og behov. Terrasseskrubben – er en sterk og stiv kost som er perfekt for å kvitte seg med gammel skitt, treolje og grønske på en sliten terrasse.

Vasking av terrasse med kost

En kost med lengre bust på sidene

Hvis du er ute etter en kost som virkelig kommer godt til i mellom terrassebordene og inne i hjørner, er det kanskje vår Vaskekost Universal som egner seg best for ditt behov. Den når til på de stedene du trodde var umulige å komme til, og sørger for at hver krik og krok blir skinnende ren.

For de av dere som foretrekker en mykere tilnærming, og mer skånsom rengjøring, hvor det ikke er behov for hard skuring, anbefaler vi Superkosten. Den er ikke bare fantastisk for hus og fasader, men er også skånsom mot terrassen, takket være den slitesterke syntetbusten. Den avrundede formen gjør at man kommer godt til i mellom bord og i kriker og kroker, og kosten holder godt på vannet.

Superkosten dyppet i rengjøringsmiddel og klar til husvask

Alle disse kostene passer selvfølgelig med Jordans forlengerskaft, som gjør jobben lettere og mindre belastende. Her er det bare å velge den kosten som passer best for dine behov.

Velg riktig rengjøringsmiddel

Når du står der med kosten i hånden, er neste skritt å velge det perfekte rengjøringsmiddelet. Glem grønnsåpe og Zalo – de kan etterlate mer problemer enn de løser. Grønnsåpe kan etterlate et fettlag som gjør terrassen glatt, der Zalo kan skumme opp og kreve mye arbeid for å skylles helt bort. I stedet, se etter et spesialisert terrasserengjøringsmiddel som effektivt fjerner skitt, fett og grønske uten bivirkninger.

Vasking under regnvær kan faktisk forenkle rengjøringsprosessen. Når det regner, hjelper vannet med å myke opp og løse skitt, noe som gjør at rengjøringsmidlene kan virke bedre og lengre uten å tørke ut. Dette er en ypperlig anledning til å la naturen jobbe sammen med deg for en grundigere rens.

Start prosessen med å fukte terrassen godt med vann og deretter fordele valgt rengjøringsmiddel jevnt over terrassen ved hjelp av en lavtrykkssprøyte eller ved å rulle det på. Det er viktig at hele området blir fuktet og at du lar middelet virke i henhold til produsentens anvisninger. For å unngå at det tørker, kan du tilsette litt vann nå og da, eller mer rengjøringsmiddel om nødvendig, for å sikre at det får tid til å jobbe effektivt.

Sånn gjør du det!

  1. Rydd bort møbler og andre gjenstander som står på terrassen
  2. Fjern løv, pollen, og annet som sitter løst med en kost
  3. Fukt hele terrassen godt og påfør rensemiddel med en lavtrykksprøyte og følg bruksanvisningen til produktet nøye
  4. Når rensen har fått virke lenge nok, er det på tide å skrubbe terrassen. Bruk en vaskekost som ikke er for hard.
  5. Skyll godt av hele terrassen med hageslange.

Se hele fremgangsmetoden her.

Voilà! Terrassen din er nå fri for grønske og klar til å nytes til det fulle. Tenk på dette som mer enn bare en kjedelig en vask – dette er omsorg for et av de fineste uterommene dine. Gjør det til en årlig begivenhet, og terrassen vil takke deg år etter år.

Hvis du oppdager at terrassen din trenger enda mer kjærlighet, hjelper vi deg gjerne med videre vedlikehold og beising. Her finner du steg for steg guide til å fortsette med beising av terrassen.

Relaterte artikler