Beise terrassen? Dette utstyret bør du ha

Spar tid og energi

Mange terrasser i Norge er større enn de fleste oppholdsrom, og vi utvider stadig til større. Ergo du skal investere både tid og energi i jobben, og da har du ikke lyst til å gjøre det igjen i nærmeste fremtid. Undersøkelser viser at folk bruker dårligere kvalitet på utstyret på terrassen enn når de skal male huset. De samme undersøkelsene viser at terrassejobben er den man gruer seg mest til. Kan det være noe sammenheng her? Det tror vi.

«Jeg skal bare «flytte» beisen fra et spann til gulvet rett ved siden av. Hvor stor forskjell kan det utgjøre å kjøpe en dyrere pensel eller annet verktøy her egentlig.»

«Jeg har noe liggende i boden som kan funke, skal bare kastes etterpå.»

Kjenner du deg igjen?

For et sugende underlag slik som en nyvasket terrasse, kan utstyret utgjøre en stor forskjell. Underlaget er sårbart for nettopp dette drypping og søling. Det er vanskelig å vaske bort igjen. Derfor har vi jobbet med å utvikle maleverktøy spesielt for akkurat den tynne konsistensen beis og olje har.

I tillegg er et pent resultat utrolig viktig for mange. Dette er ikke alene opp til deg som påfører beisen å påvirke, men det er også stor forskjell på om man klarer å fordele beisen jevnt utover, eller om utstyret kan gi deg en hjelpende hånd der. Man må også dyppe ofte, og med et godt verktøy til jobben kan det halvere antall dypp du må gjøre.

Vi har listet opp noen av de viktigste produktene som vil utgjøre forskjell, og hvorfor her:

Steg for steg

1

Velg kvalitet på beskyttelse

En kvalitetstape og beskyttelsesplast, er kjempesmart å bruke til å beskytte flater du ikke vil søle beis på. Forkjellen på en rimelig tape og et kvalitetsprodukt vil feks være at den sitter dårligere på underlaget, og løsner underveis. Noen tape tåler heller ikke UV stråler og vil legge igjen limrester og være vanskelig å fjerne.

2

Forlengerskaft "forlenger livet"

Et av våre smarteste hjelpemidler er forlengerskaftet. Et must for terrassejobben. Her må du sørge for å skåne ryggen og knærne mest mulig. Mange av våre pensler er også forlengbare og kan festes til skaftet enkelt.

Vårt aller beste skaft er et spesiallaget skaft i ett lett materiale, med en meget enkel og god låsemekanisme. Det er også så sterkt og holdbart at vi i tillegg gir deg livstidsgaranti på det.

 

3

Vask er halve jobben

Det er stor forskjell på koster og skrubber. Noen er myke, andre harde. Vi har to veldig gode alternativ til terrassejobben.

Universal vaskekost er en smart vaskekost/børste som kommer godt til i kriker og kroker. Den har en relativt stiv kost/bust som gjør at den er effektiv, men skånsom. Denne er fin å bruke til nyere terrasebord, som ikke krever en så grov rensejobb.

Terrasseskrubben har en ekstra hard og sterk bust, som jobber seg godt ned i underlaget. Passer derfor godt til terrasser med mye beiserester som skal fjernes, slik at du ikke trenger å slite deg helt ut.

De kan begge settes på forlengerskaft som er veldig viktig for god arbeidstillingen.

4

Innnovasjon til påføring av beis

Vår nye innovasjon EasyPad er en spesialutviklet pad som drypper og søler lite, og har en unik oppsugningsegenskap, som gjør at du slipper å dyppe den så ofte i beis. Du jobber raskere og ikke minst smartere. Da blir resultatet penere, rett og slett.

Det er i tillegg morsommere å beise med denne, da den «svever» litt på overflaten og gjør det lettere å beise jevnt og pent.

Den har blitt spesialutviklet for norske forhold, i samarbeid med beisleverandørene Jotun og Scanox. Målet var å gjøre det enklere å legge igjen riktig mengde beis, så jevnt og pent som mulig. Dette er det beste verktøyet for beisejobben i markedet idag.

5

Penselnyhet til beis

I tillegg lanserer vi tre nye pensler som er optimalisert mot beis og olje. Det er alltid greit å ha en pensel med når du skal beise, til kriker og kroker.

Dette er en suveren penselserie for mindre søl og gris, men også meget god til å fordele produktet jevnt utover mens du beiser, så du slipper å «dra» med deg beisen bortover. Den har nemlig en spesialutviklet bust som holder på beisen i mye større grad enn andre rimeligere pensler i markedet.

Og for dere som sverger til å bruke kun pensel til terrassen- dette er den aller beste på markedet for denne jobben.

Alle tre er i tillegg forlengbare, og kan enkelt festes til et forlengerskaft, som gå mye raskere og du slipper å sitte på knærne.

Hjelp!

FAQ

 • Hvorfor skal man ikke male i sola?
  Ikke mal på varm vegg eller i direkte sollys. Det ytterste malingslaget tørker da for fort og man får blæredannelse og et malingslag som lett kan sprekke opp. Malingen/beisen beskytter dermed ikke huset ditt som den skal. Dette er særlig viktig når du grunner med oljemaling som skal rekke å trekke seg inn i treverket innen den tørker. 
 • Hvilke maleverktøy bør brukes til å male huset?

  Svaret er minimum to pensler og helst en rull. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen. I tillegg bør du ha en lang vinkelpensel for å komme til vanskelige områder. Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

  Tips: Velg bredden på fasadepenselen etter fasadepanelets bredde. Er kledningen ca. 100 mm bred, velg en 100 mm fasadepensel som dekker hele panelets bredde. Et annet tips kan være å ha flere penslere tilgjenglig om dere er flere som skal gjøre jobben. Ha også et forlengerskaft for hånden, for da når du flere områder samtidig som du skåner rygg og armer. Og til slutt: prøv vår praktiske stigekrok for å henge malingspannet på stigen mens du maler! Lykke til!

 • Når er det på tide å male vinduene?
  Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Det er den mest "sårbare" delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. 20 cm opp på sidene. Huske grundig forarbeid, så blir det mye enklere å få flott finish!
 • Behøver man å skrape fasaden før man maler?

  For at malingen skal feste seg godt, må underlaget være rent, tørt og fast. Ellers kan resultatet bli at du maler et strøk maling over fukt og smuss, som igjen gjør at malingen raskt kommer til å sprekke og flasse. Oftest skraper man bare bort det som er løst, bobler eller sprukket opp. Er malingsskiktet under bra, trenger du ikke grunne. Skraper du frem bart treverk, må det alltid grunnes.

  Tips: invester i en ordentlig skrape, og husk å dekke under med plast eller dekkfilt slik at du slipper å plukke malingsbøss ut av rosebuskene etterpå.

 • Jeg skal beise terrassen. Hva gjør jeg?

  Vi har sagt det før og vi sier det igjen – vær nøye med forberedelsene så har du bedre forutsetninger for et godt resultat.

  1. Start med å dekke til overflater og planter som finnes i nærheten av terrassen.
  2. Rengjør terrassen grundig. Tips! rengjør gjerne terrassen når det regner så går arbeidet lettere.
  3. Slip overflaten for å fjerne trefiberreisning og ujevnheter, så får du et mer behagelig gulv å gå på. Fjern støv.
  4. Beis terrassen. Tips! Ikke beis i direkte sollys - vent til det er svalt i luften, da rekker beisen å trekke godt inn i treverket og sluttresultatet blir penere.

  Obs! Vent terrassen er helt tørr før du går på med beis eller maling. Det kan være fuktig inni treverket selv om det virker tørt på utsiden.

Spør oss

Spør maleren

eller

Kontakt oss