Trenger terrassen din litt kjærlighet? Vi viser deg hvor enkelt det er å beise den.   Sånn!

Vi nordmenn elsker å tilbringe våren og sommeren på treplattingene våre. Tiden da det var stress å beise terrassen er forbi! Mer tid til sommer, og her ser du hvorfor!

Sånn velger du riktig utstyr

Gå til produktvelger
Easypad terrasse
Vasking av gammel treterrasse med hageslange

Klar for terrassesesongen?

Alle som eier en terrasse, ønsker at den skal være fin og strøken til sommeren. Men hvordan lykkes best med jobben? Hva må du gjøre for å få det beste resultatet som faktisk holder seg lenge?

Å beise eller olje terrassen er ikke lengre en vanskelig oppgave. I hvert fall ikke når du bruker det riktige verktøyet.

EasyPad er et 2-i-1-produkt. Det inkluderer både et slipebrett og en påføringspad for selve beisen/oljen. Fester du Easypaden på et forlengerskaft blir jobben latterlig enkel og unnagjort på 1-2-3.

Sånn gjør du det

Om terrassen er ny eller tidligere behandlet, anbefaler vi alltid å rengjøre godt. Gamle terrasser trenger kanskje en ordentlig rens for å fjerne gammel beis. En ny terrasse trenger en vask for å fjerne smuss og urenheter før beisen skal påføres. Fremgangsmåten for rengjøring av terrasse er altså litt forskjellig avhengig av om terrassen er ny eller tidligere behandlet. Når terrassen er ren og helt tørr, kan du slipe og gå i gang med å beise. Vi vet at mange der ute ikke sliper terrassen før de skal beise, men det er faktisk ganske avgjørende for resultatet. Da blir underlaget fint og jevnt, som gjør det mer behagelig å gå på. I tillegg er det viktig for et varig og pent resultat. Dette er uavhengig av om det er en gammel eller ny terrasse, de må alltid slipes, ellers kan beisen flasse av.

Bruk de riktige verktøyene til terrassejobben

Når terrassen er slipt, er du klar for å beise. Med EasyPad legger du igjen et tynt og jevnt lag med beis/olje og drar det fint utover. På denne måten sikrer du at overflaten ikke flasser eller blir skjoldete. Det er enkelt å komme til i hjørner og inntil husvegger, og påføringspaden dekker to terrassebord av gangen. Vi anbefaler å bruke EasyPad med forlengerskaft. Da jobber du enkelt stående og sparer deg for mye krefter. Du jobber rett og slett enkelt og raskt! Og med en terrassepensel til kriker og kroker får du dekket terrassen, latterlig enkelt.

Heia deg og lykke til med jobben!

Spørsmål og svar

Å beise terrassen er ikke så vanskelig og tidkrevende som du kanskje tror. Med EasyPad sikrer du et jevnt og skjoldfritt resultat, enkelt og raskt. Når terrassen er rengjort og helt tørr, kan du ta i bruk EasyPad. Dette er et 2-i-1-produkt; både slipebrett og påføringspad. Bruk først slipebrettet. Når du sliper lett over terrassebordene, sikrer du et jevnere underlag før beisen skal påføres. Bytt så slipebrettet ut med påføringspaden, og jobb ut beisen med jevne drag – gjerne to og to bord om gangen. Suppler med en liten terrassepensel i kriker og kroker.

Ja! Ved å slipe lett over terrassebordene, sikrer du at fiberreisningen som har oppstått under rengjøringen forsvinner. Mer behagelig å gå på terrassen, og beisen/oljen holder lengre. EasyPad har slipebrett som kan brukes med slipepapir, enkelt og greit. Velg grovheten på slipepapiret etter akkurat ditt behov. Korning 120 er et godt valg for de fleste.

Våren og tidlig sommer er ypperlige tidspunkt for vask av terrasse. Og gjerne i regnvær! Da går vasken mye enklere. Det er viktig å la terrassebordene tørke ordentlig før du setter i gang med å beise. Treverket kan være fuktig i kjernen av terrassebordene selv om det kjennes tørt ut på overflaten. Fukt trenger gjennom, og resultatet blir en dårlig beskyttet terrasse hvis du blir fristet til å beise for tidlig. Ta utgangspunkt i tre-fire dager hvis temperaturen er 20 grader og det ikke regner. Enkel kontroll: mål bredden på terrassebordene. Når bordene er tørre, skal de ha sin opprinnelige bredde som da de var nye. Ikke bruk fuktmåler.

EasyPad er utviklet for å ta opp mye olje og beis og derfor kreves det ekstremt mye vann, for å få den ren. Av hensyn til miljøet, anbefaler vi derfor ikke å vaske Easypaden. Skru paden av slipebrettet, skrap av mest mulig maling og la den tørke. Kast den deretter i restavfall. Tørk lett over skruene og slipebrettet og ta vare på dette. Da kjøper du bare en Easypad refill til neste gang.

Ikke så rart at du lurer på dette, for ofte trenger man jo f.eks. flere strøk med maling på veggen. Når det kommer til terrasse, så skal du kun påføre ett strøk med beis. Maling legger seg utenpå for eksempel veggen, mens beis trekker inn i terrassen for å beskytte. Derfor, når terrassebordene er mettet for beis, vil alt utover dette flasse og bli stygt. Men har du bestemt deg for om du skal beise eller olje terrassen? Vi forklarer deg forskjellene.

EasyPad funker bra på alle terrasser. Også de fleste med riller. Dybden på rillene vil avgjøre fremgangsmåten. Har du ekstra dype riller, vil vi nok anbefale å stryke lett over med en pensel til slutt for å komme ordentlig godt til nede i rillene og sikre at det ikke ligger igjen overskytende beis/olje. Bruker du forlengerskaft på en av våre terrassepensler, så slipper du å slite deg ut.