Male Panel? Dette utstyret trenger du

Så du skal i gang med å male panelet ditt hjemme eller på hytta? Så spennende! Men hva er beste utstyret til jobben? Pensel eller malerull? Eller begge? Det er flere veier til mål, men her kommer våre smarteste tips til det utstyret som vil gjøre jobben enklere og ikke minst vil gi det flotteste resultatet. 

Enkle forberedelser

Tenk hvor skitne vinduene i stuen blir mellom hver vask. Da kan vi love deg at veggene er minst like skitne. Derfor anbefaler vi å vaske over veggene med f.eks. Engangsmopp Malingsklar før du skal male. Denne kan enkelt festes på et slipebrett eller en mopp. 

Hvis du har småhull i veggene, kan du enkelt sparkle over disse med en liten sparkelspade. Etterpå sliper du over med en slipesvamp og tørker bort slipestøvet med en tørr mikrofiberklut

Før du starter på malejobben, bør du dekke til gulvet og andre flater med dekkfilt eller dekkpapp/plast. Da unngår du unødvendig søl og gris. Det anbefales også å bruke en god maskeringstape, slik at du får strøkne overganger.  

Kom til mellom panelbordene

For å komme enkelt til mellom panelbordene, anbefaler vi å bruke en oval presisjonspensel med godt malingsopptak. Da får du et fint utgangspunkt før du skal i gang med å male resten. Presisjonspenslene kommer også med SmartEtui, som er praktisk å ha underveis i malejobben. Når du maler panel skal du nemlig bytte mellom litt forskjellige produkter mens du maler, så da kommer etuiet godt med. 

Malerull og etterstryker = sant

Moderne panelmalinger tørker raskere enn tidligere da de ofte er vanntynbare. Det er godt for inneklimaet og helsa, men betyr at du har litt kortere tid til å jobbe med malingen før den begynner å tørke. Så den raskeste og beste måten å male resten av panelet på, er ved å bruke malerull for panel og en forlengbar etterstryker kombinert. Malerullen har høyt malingsopptak, som gjør at du slipper å dyppe den så ofte i maling. Den forlengbare etterstryker-penselen sikrer at malingen jevnes ut etter at du har rullet malingen på, før du ruller deg videre. 

Jobb smartere

Vi i Jordan liker produkter som gjør malejobben enklere for deg og meg. Til penseljobben, før du maler de store flatene, anbefaler vi et håndholdt malekar. Da er det enklere å male detaljene og mellom panelbordene uten søl og gris. 

Til hovedjobben anbefaler vi at du bruker forlengerskaft når du skal male med malerull. Det går fortere, og resultatet blir dessuten jevnere og finere. På denne måten unngår du skjolder. 

Superbrett rommer mye maling, og vi anbefaler å bruke dette når du maler de store flatene slik at du slipper å etterfylle maling så ofte. 

Sånn! Nå skal det i hvert fall ikke stå på utstyret. Når du har gjort innkjøpet, kan du jo komme tilbake til oss og se hvordan jobben skal gjøres steg for steg. 

Relaterte artikler