Male pute – steg for steg

Puter i ulike farger er en vanlig måte å friske opp hjemmet på. Men i blant kan putene selv trenge litt nytt liv. Julia tok ensfargede putetrekk og lot sterke farger sette et skikkelig avtrykk.

Sterke farger på myke puter

Julia som skal male en pute

Å gi gamle stoler, skap og andre møbler ny farge er noe som mange har prøvd en gang. Maling på puter er kanskje ikke like vanlig, men med litt nøyaktighet og fantasi er det enkelt å få et fint resultat. Julia bruker tekstilmaling i ulike farger og maler putetrekk med en god minirull. Tekstilmaling kan kjøpes i hobbybutikker, f.eks. Panduro. Putene får en ny og egen stil, og kan plasseres ute for å sette preg på uteplassen.

Lag et mønster

Legge på mønster på puten for å se hvordan det skal males

Først er det tid for å bestemme hvordan putene skal males. Julia bruker maskeringstape av god kvalitet for å skape egne mønstre, i tillegg til ferdige sjablonger.

Teipe på mønster på en pute

Her finner du eksempler på mønster og farger som Julia brukte på putene.

Forbered

Beskyttende plast under en pute

Når man maler på den ene siden er det lett for at fargen trenger igjennom til baksiden. Derfor legger Julia beskyttende plast inne i putetrekket.

Male

Prosessen ved å male en pute med en malerull

Malingen rulles på stoffet. En bra maskeringstape gir skikkelig skarpe kanter og når sjablongene brukes holder Julia dem tett mot stoffet for at malingen ikke skal havne utenfor det tenkte mønsteret. Etterpå fjernes tapen og putene er klare til bruk.

Ferdig resultat etter å ha malt pute med ulike mønstre
Ferdig resultat etter å ha malt en pute med farger og mønster

På møbel-oversikten kan du finne svar på ofte stilte spørsmål, produktvelger og «Malehjelpen».

Relaterte artikler