Sånn fornyer du kjøkkenfrontene dine

Med et par strøk maling kan du gi kjøkkenet ditt et helt nytt uttrykk. Vi viser deg hvordan.

Begynner kjøkkenskapene å se litt slitne og gamle ut, eller er du bare lei av fargen på kjøkkenet ditt? Fornyelse av kjøkkenet behøver ikke bety en dyr investering. Med noen enkle grep kan du friske opp kjøkkenfrontene dine, og igjen få kjøkkenet til å fremstå som nytt og tidsriktig.

Under har vi listet et minimum av produkter som vil hjelpe deg å lykkes best mulig med jobben.

Forarbeid

Skru av hengsler og knotter eller håndtak, og legg fronten ned i en horisontal, stabil stilling.

Tips: Det er enklere å male på noe som ligger flatt. På den måten unngår du at malingen begynner å renne, samtidig som du enklere oppnår et flott resultat.

Vask så flaten som skal males med et egnet vaskemiddel for å fjerne fett og skitt eller Wipes til oppussing. Så sliper du overflaten med et fint slipepapir for å gjøre overflaten matt slik at malingen fester seg bedre på underlaget. Tørk deretter av slipestøvet med en tørr mikrofiberklut.

Grunnarbeid

Når overflaten er ren og støvfri, påføres grunning med malerull for å gi god heft til malingen. La det tørke.

Toppstrøk

Når du skal begynne å male er det lurt å begynne med sidene først. Mal disse med en smalere pensel tilpasset presisjonsarbeid. Deretter maler du selve fronten med en rull for glatte underlag.

Tips: Hvis fronten er profilert bruker du pensel til å male detaljene med, da rullen er best egnet til maling av flater.

Til slutt drar du over den malte flaten med en etterstryker eller en rull som har låsemekanisme. Dette vil sikre at du får en glatt og pen overflate.

Etter at det første strøket er tørt gjentar du prosessen én gang til.

Nå kan du få et kjøkken som ser både nytt og innbydende ut. Vi viser deg hvordan, her.

Lykke til!

Relaterte artikler