Malte barnerommet – Du ser resultater så himla fort!

Se hvordan familiens lek med farger og mønstre skapte et inspirerende barnerom på en enkel måte.  

I den store eneboligen i Haugesund ligger tre barnerom på rekke og rad, perfekt for husets tre jenter på fem, seks og åtte år.

Foreldrene deres, Vibeke Aksdal og Lars Steensen har brukt det siste halve året på å pusse opp det 266 kvadratmeter store huset, og endelig var det jentenes tur til å få oppgradert rommene sine.

De minste jentene ønsket seg sukkersøte rom preget av lilla, glitter og enhjørninger. For åtteåringen var det vanskeligere å finne inspirasjon. 

– Det er mye sukkersøtt til baby og små barn, men ikke så mye for tweens. Eldstejenta er litt voksen av seg, så jeg tenkte vi må gi henne noe som er kult i dag og også kult om noen år, slik at hun kan trives over tid, forteller Vibeke.  

Etter å ha lett etter inspirasjon på Pinterest kom ideen om å leke med mønster og farger for å stimulere barnas kreativitet og inspirasjon. 

 – Vi bestemte oss for å leke med farger, tekstur og mønster. Der er Lars som har vært hjernen bak dette rommet. Han har det matematiske hodet og tegnet idéskissene, vinklet og målte opp formene. Tanken er at du ligger inne i trekantene når du ligger i sengen.  

Ved å bruke ulike malingrester de hadde fra før, samt noen malingsprøver, skapte de en individuell stil på jenterommet. Eldstejenta ble veldig fornøyd med foreldrenes kreativitet.  

– Hun valgte hovedfargen selv, det er Himmelkyss fra Fargerike. Det gir eierskap til rommet å få være med å velge ut farger og noe interiør, og hun er veldig stolt, forteller Vibeke. 

Før
Etter
Også etter

Ta barna med i oppussingen 

Alle jentene ble hørt i fargevalgene sine, men mamma tok litt styring på småjentenes rom. Hun er opptatt av at barna skal få sette sitt preg på rommet de skal ha og bli tatt med i oppussingsprosessen. 

– Selv om du ikke er enig, bør du la de få bestemme over sitt eget rom. Det er jo de som skal bo der. Det synes vi er en god måte å gjøre det på, og vi vil jo ikke la de bestemme over vårt soverom, ler Vibeke. 

Før de kunne male måtte veggene klargjøres for best resultat. Det var mye tekstur i tapetene som var på veggene, og i stedet for å rive og sparkle brukte de tykk dekktapet som de fikk hjelp til å legge på. 

Noen vegger hadde panel, så Vibeke startet å male med pensel på panelet. Ellers brukte hun ruller på de store veggene og med små pensler malte hun trekantene.  

– Det gikk veldig greit og det var kjempekjekt å male. Du kan leke med farger og så ser du resultater himla fort.  

Vibeke trekker frem fordelene ved å investere i god maling og godt verktøy.  Det gjør jobben enklere underveis og resultatet holder lenger.  

– På et barnerom må du ha maling som tåler litt. Legg pengene i det det koster, det er verdt det. Wonderwall fra Jotun blir så fin, det blir perfekt resultatet og malingen blender seg så godt utover. Det blir så fint.  

Trenger du tips og inspirasjon til å male og la kreativiteten slippe løs? Vi har samlet våre beste tips her.

Relaterte artikler