5 kreative ideer når du skal male veggene i hjemmet ditt

Våg å velge annerledes når du maler veggene i hjemmet

Føler du deg kreativ? Eller er du lei av fondveggen? Her finner du inspirerende ideer til å gi rommet en twist. Hva med å male todelte vegger? Eller hva med tak og vegg i samme farge? Her gir vi deg 5 ideer, og det beste av alt er jo at det er ganske enkelt.  

Del veggen i to – den nye fondveggen?

Kanskje man er redd for at fargen man har valgt er for mørk, eller for lys til hele rommet– ja, da kan en todelt vegg være løsningen. En god idé er å bruke for eksempel en mørkere tone på den nedre delen og en lysere tone på den øvre, i samme farge? Det kan gi en spennende dynamikk uten å dominere rommet for mye.

Nøkkelen til en sylskarp overgang mellom to farger er maskeringen. Bruk en maskeringstape med god kvalitet som hindrer maling i å komme inn under tapen, og fest den godt til veggen. For å sikre at det ikke kommer maling inn under, kan du ‘sperre’ tapen for å få en sylskarp kant når du er ferdig med å male.  

Bruk en malerull som gir et jevnt og skjoldfritt resultat til å male veggen. Ultimate 18 cm malerull for vegg og tak er suveren for å få en strøken finish. Mal to strøk ferdig før du tar den andre delen av veggen, så slipper du å tape i flere omganger.

Fresh og ujevn overgang på veggen – gir mer personlighet 

For deg som vil gå for et mer tilfeldig, rustikt uttrykk kan du jo droppe tapen og male slik at kanten mellom de to fargene blir uregelmessig eller uskarp. 

Mal den øvre delen, og litt nedenfor der du ønsker overgangen. Gjør deg helt ferdig (minimum to strøk). Når dette er helt tørt, maler du fra bunnen på veggen og oppover med kontrastfargen. Sett av ca. 10 cm til overgangen og gjør deg ferdig med den nederste delen (min. to strøk).  

Gå så over helt til slutt med en nesten “tørr” malerull, og jobb deg bortover horisontalt. Litt her og der, jo mer uperfekt jo bedre. Her kan det være lurt å rulle av malingen skikkelig før du begynner. Du har alltid mulighet til å lage overgangen litt høyere opp på veggen, om du ikke får det helt til på første forsøk. Her er det ikke noe riktig eller galt svar! 

  

Lister i samme farge som veggen: Vær listig og gi karmene leverett i rommet!

Ofte når veggene skal males, lar vi lister og dørkarmer være helt hvite. Hva med å tenke litt annerledes og male lister i samme farge som veggen? Dette gir rommet en rolig og harmonisk følelse og et mer eksklusivt preg. Du kan ha forskjellig glansgrad på flatene, eller ha alt i samme.  

Gi ny look til rommet med harmonisk stemning på vegg og tak

Flere og flere velger å male taket i en annen farge enn hvitt. Og valget faller ofte da på å male vegg og taklister, eller hele taket, i samme farge. Når alt går ton i ton gir det en lun og annerledes stil i hjemmet, og vi ser dette som en stigende trend i stuer, og spesielt på soverommet. S

overommet er jo der du oppholder deg mest i løpet av et liv. Og da det er et rom som ligger litt skjult for andre, kan du dermed tillate deg å være litt ekstra kreativ. Det er lett å flytte rundt på møbler og du kan bruke sengen som stige når du skal male taket! 

Å skape en ‘hule’-følelse på soverommet kan gi deg en harmonisk ro, og ikke minst et soverom som føles helt nytt.  

Mønster på veggen gir et lekent uttrykk

Trenger du inspirasjon til et barnerom? Eller kanskje til hjemmekontoret eller stua? Og klarer du ikke helt å velge mellom to farger? Da kan løsningen fort være å male mønster på veggen.  

Det er alltid morsomt å skille seg litt ut og finne inspirerende ideer til et rom. Det kan være kult å leke med mønster og farger for å stimulere barnas kreativitet og inspirasjon. Ved hjelp av en god maskeringstape og maleverktøy, kan du skape din egen vri på veggen.

Maskeringstape kan brukes til å dele opp veggen i et mønster, kan du male med flere farger, og gi et personlig preg på veggen. Velg farger som harmonerer godt sammen, eller står i sterk kontrast til hverandre. Hvor linjene skal gå, og hvor mange felt du vil ha – her er det kun din indre malermester som bestemmer!

Relaterte artikler