Beise balkong eller veranda? Dette bør du tenke på

Treverk er ofte førstevalget

Flere og flere legger treverk på sine balkonger og verandaer, for å få den gode, behagelige følelsen under føttene. Det blir ofte varmt og godt på en balkong, så det er viktig å beskytte treverket selv om du har tak over- solen er an av treverkets største fiender.

Med enkle steg kan du fornye balkongen eller verandaen med en ny, fresh farge og samtidig sørge for at treverket holder seg pent og holdbart lengre. Og ikke minst skåner føttene for ubehagelig flis.

Hvordan unngår man flisete treverk?

Ved å behandle treverket med olje eller beis, sørger du for å «mette» treverket og dermed beskytte det mot oppsprekking og flising. Vet du ikke hvilken behandling du vil bruke? Her forklarer vi nærmere om forskjellene på maling, olje og beis.

Har du lagt nytt, impregnert tregulv så kan det være lurt å ta en titt på denne artikkelen. Har du grånede bord må litt mer forarbeid til, men det løser seg enkelt med en god rens og sliping.

Samarbeid med naboen under

Det kreves en del vann for å få til en skikkelig rens, og dermed bør man si ifra til naboen under om planene. Kanskje man til og med kan avtale å gjøre det samtidig, så blir ikke dette et problem.

Lån deg en vannslage og sørg for å ha godt utstyr klart og tilgjengelig, så kutter du ned på omfanget og du jobber raskere.

Les også: Beise terrassen? Dette utstyret bør du ha

Velg materialer som krever lite vedlikehold

Har du fremdeles ikke bestemt deg for materialvalg, kan det være lurt å tenke over tilgangen til vann og dette med rensing. Skal du få til godt vedlikehold så må du ha dette. Kanskje et enklere materiale vil være riktigere for deg med mindre tilgang til vann. Vi har listet opp fordeler og ulemper med materialene på markedet her.

Relaterte artikler