Hvordan unngår jeg penselstriper og rennemerker når jeg maler panel?

For å unngå penselstriper må du bruke en kvalitetspensel. Den må være passe myk i busten og jobbe mer med å fordele malingen enn å lage merker.

Til panel anbefaler vi å bruke en forlengbar etterstryker som gir en naturlig finish på bordene.

Bred pensel på 100mm til bruk på panelvegger og tak
Panel og tak Pensel 100 mm

I mellom hvert bord er du tjent med å bruke en presisjonspensel for å komme ordentlig godt til, vi anbefaler å bruke en som er oval i formen.

Triksene for å unngå rennemerker når du maler panel er:

  • Kikk tilbake på de nymalte bordene og stryk lett over igjen hvis du ser det begynner å renne.
  • Hvis malingen allerede har begynt å tørke, la det renne og tørke. Så sliper du lett over mellom strøk en og to.
  • Husk å bruke riktig maling tilpasset panel, så har du de beste forutsetningene.

Penselstriper er smak og behag på panel. Det er mange som ønsker en ‘trestruktur’ i malingen for å få et naturlig utseende på panelet.

Uansett hvilken finish du ønsker, vil vi alltid anbefale deg å etterstryke med en forlengbar etterstryker. Da trekker du av malingen som er til overs, og får et jevnt og strøkent resultat.

Ved å bruke et lett trykk med penselen, blir det minimalt med penselstriper, og du sikrer at malingen ikke renner nedover bordene når du fortsetter med neste panelbord.

Lett trykk med penselen

Malerull og pensel kombinert

For å unngå rennemerker på panelet, er det også en god idé å påføre malingen med rull og pensel kombinert. Start på midten av bordet og jobb deg oppover og nedover. Begynn litt ut fra kanten slik at det ikke oppsamler seg mye maling i toppen/bunnen.

Dersom uhellet er ute og du opplever rennemerker, er det ikke krise. Hvis du ser det mens malingen fortsatt er våt, stryker du over med etterstryker-penselen igjen.

Dersom du oppdager det litt sent, og malingen har begynt å tørke, vil etterstryking lage kladder og mye rot for deg. La det derfor tørke. Før du maler strøk nr. to, sliper du over rennemerkene. Vær litt mer lett på hånden på strøk nr. to.

Husk at strøk nr. to også ofte krever litt mindre maling enn strøk nr. en da du allerede har et grunnlag. Så husk på dette for strøk nr. to, slik at du ikke påfører altfor mye.

Se utføring og verktøy til hvordan du maler panelet.

Lykke til. Dette fikser du lett!

Relaterte artikler