Beskytt huset med riktig malingstykkelse

Når du skal male huset, er det mye du skal tenke på. Hva skal du bruke av maling, oljedekkbeis eller beis? Hva er forskjellene og ikke minst hvor lenge vil det være til neste gang jeg trenger å gjøre jobben? Uansett påføringsprodukt, er det viktig å få på riktig mengde, og ikke minst sikre et jevnt og dekkende resultat.

Penselen er avgjørende

Jordan har lansert en serie med pensler for utendørsmaling- og beisprodukter. Disse penslene har ekstra godt opptak, slik at det drypper og søler lite, og er optimalisert for å legge igjen riktig tykkelse på produktet det påfører. Dette går på spenst i selve busten, og hvilke egenskaper den har.

En for myk bust vil ikke klare å dra med seg malingen/beisen, og en for stiv bust vil dra med seg for mye og vil være ubehagelig å jobbe med. Derfor jobber vi med å sette sammen den helt perfekte miksen nettopp for å levere optimalt på dette.

I tillegg til kvaliteten og type maling/beis, vil altså penselen ha stor betydning for selve tykkelsen på påføringen av produktet, som igjen bestemmer hvor godt treverket blir beskyttet og hvor lenge det er til neste gang du må gjøre det igjen.

Her kan du lese mer om den nye penselen

Hva er riktig malingstykkelse?

Det smarteste du kan gjøre er å lese nøye på produktets bakside før du setter igang med jobben. Der står det anbefalt bruk av maling/beis, gjerne i form av hvor mange strøk og hvor mange kvadratmeter 1 liter skal dekke. Dette varierer fra produkt til produkt.

Så spiller underlaget inn. Hvor sugende underlaget er definerer hvor mye du må bruke også. Her er det litt forskjell på om du skal male med en dekkende behandling, eller ønsker en mer transparent behandling, slik som beis.

Den vanligste behandlingen i Norge er dekkende i form av maling eller dekkbeis, og her vil det være viktig å «mette» et veldig sugende underlag godt. Blir strøkene for tynne, må man ta flere strøk, og det blir mer jobb.

Hvilken maling er enklest å få riktig beskyttelse med?

Dette kan for mange virke noe overveldende og uoversiktlig. Hvorfor er det så mange produkter til å male huset med? Og hva er egentlig forskjellene?

Jo, de er ganske store. Her er faktisk pris en ganske god indikasjon på kvalitet. Se etter produkter med lange vedlikeholdsintervaller, altså hvor ofte du må vedlikeholde eller male/beise igjen.

Et kvalitetsprodukt vil også være lettere å male med. Det er større sjanse for å legge igjen riktig mengde maling med et kvalitetsprodukt, som igjen beskytter huset bedre over tid.

Klar for å sette igang med malejobben? Vi forklarer deg hvordan det skal gjøres, her.

Relaterte artikler