Et egenprodusert bord sitter man gjerne lenge ved.

Julia tok utgangspunkt i noen ubehandlede bord og lot penselen jobbe. Resultatet; en fargesterk spiseplass der gull møter drivved, som møter hvitt og turkis.

Farger som ønsker velkommen til bords

Både til fest og hverdagsliv er spiseplassen et naturlig samlingspunkt. Det skal være hyggelig å sette seg til bords, og Julias mål var å skape en spesiell følelse som skapes ved å kombinere beis og maling i ulike fargetoner. Begge beisene, Drivved og Aqua, løfter vakkert frem treets naturlige struktur. Tre malingsfarger – gull, turkis og hvitt – er fine hver for seg, samtidig som de skaper et tiltalende uttrykk sammen.

Forbered

Før treet beises og grunnes må overflaten forberedes. Julia sliper lett over med sandpapir og tørker av hvert bord med en tørr grov mikrofiberklut som samler opp både store og små partikler. Deretter deles de ulike områdene med maskeringstape, som gir skarpe kanter mellom de ulike fargene. For å beskytte mot malingssøl legges det dekkfilt på gulvet.

Male

Julia begynner med de flatene som skal beises og jobber gjennomgående med lange penselstrøk. Hun avslutter med et langt drag for å få en jevn overflate uten striper og merker. Når alt er tørket tas maskeringstapen av.

Julia fortsetter med å grunne de overflatene som skal males med dekkende maling. Grunningen får tørke før det dekkes med to strøk maling de ulike fargene.

Ferdigstill

Tapen tas av og når bordene er tørket snus de opp ned og skrues sammen med et kraftig, tverrgående bord. Til slutt settes bordplatene på to ferdigmalte bukker.

Få mer inspirasjon til å male møbler, her.

Relaterte artikler