Slik fikk hyttepanelet fra 80-tallet en moderne, nordisk stil

Å pusse opp hytta og beise panelet kan virkelig gi nytt liv til et gammelt hyttekos. Det er en smart og ikke minst rimelig måte å få hytta til å se moderne og innbydende ut på, uten å miste den koselige hyttefølelsen.

Espen og Karoline inspirerer tusenvis med sine oppussingstips. Sjekk den utrolige forandringen da de beiset hytta. 

— Følelsen da du gikk inn i hytta var bare kaos. Det var ubehandlet, gulnet furupanel på vegger, tak og gulv. Kvistene syntes så godt, møblene var furu, hele hytta fremsto rotete og kaotisk.  

Hytta til Espen og Karoline var et panel-kaos. De var lei av gulnet panel.

Espen Westermann arvet en 110 kvadratmeter stor hytte utenfor Bodø, som hadde stått uten vedlikehold siden 1985. Han og samboer Karoline Nilssen var usikre på hva de skulle gjøre, og brukte Pinterest for å finne inspirasjon.

Treverk og naturelementer er i vinden, og paret valgte å beise panelet for å bevare mønsteret i trestrukturen. Slik fikk de effektivt en nordisk stil med moderne preg, uten at det ble for dyrt.  

— Du kommer jo langt med å gjøre noe med det du allerede har. Så vi prøvebeiset litt først, og vi elsket det, sier Espen.  

Ekstrem forvandling! Hytte-panelet er nesten ikke til å kjenne igjen.

— Jeg er veldig glad i trestruktur og synes det ga et skikkelig tøft og mer naturtro uttrykk med mer liv i treet. Det ble mørkere og roligere, kvistene gikk mer i ett med treverket og det ble mindre kaotisk, sier Karoline. 

Samboer-paret er glad i trestruktur. Nå ble det mørkere og roligere i hytta.

Ved å beise slapp de unna to lag med kvistlakk og to lag med maling. Det ble ett strøk Jotun beis i fargen kullsort på vegger i stue, kjøkken, gang og tak. Til å beise brukte de Jordan Ultimate pensel med SmartEtui

— Det var helt genialt, det er et etui du kan sette på penselen så du sparer den til senere. Beis kan jo stivne fort, men disse Jordanpenslene med lokk var helt unike. I hytta er det tre meter under taket, men vi brukte forlengerskaft på penselen så det gikk greit, forteller Espen.  

Totalt brukte samboerne bare tre pensler til å beise hele hytta.  

— Jeg synes ikke det å beise var så vanskelig som mange skal ha det til. Det var enkelt å få det pent. Ubehandlet treverk suger beisen til seg, så vi sørget for å ikke stresse. Fullfør et bord av gangen, råder Karoline. 

Det viktigste er å ha godt utstyr. Det er rimelig oppussing å bruke beis, så det er ikke da du skal spare på maleutstyr, legger Espen til.  

Espen og Karoline inspirerer tusenvis av nordmenn med sine oppussingsprosjekter gjennom Instragram. Daglig får de meldinger fra folk. 

— Det er jo mange nordmenn som har en sånn hytte og lurer på hva de skal gjøre med den. Vi har fått bilder av så mange svartbeisede hytter, så vi traff noe som slo an hos folk, sier Espen.  

— Oppussing gir mestringsfølelse og er en fin hobby vi har sammen, sier Karoline.  

Følg Karoline og Espen på @oppussing_med_karoline og @oppussing_med_espen  

Skal du beise panel? Vi forklarer deg hvordan, her.

Relaterte artikler