Det kan lønne seg med en skikkelig vask av huset

Hvordan vet jeg at jeg må male huset? Kan det holde med en skikkelig vask? Mange blir positivt overrasket av at malingsfilmen egentlig er ganske hel og pen under all den skitten og grønsken, og at det kanskje ikke er behov for et nytt strøk. Bare tenk deg hvor skitne vinduene dine er, og de vasker man jo flere ganger i året.

Utnytt regnet!

I regnvær er det optimale forhold for å vaske fasade, husvegger og gjerder da det hjelper å fukte ned flatene. Har du prøvd å putte shampop i tørt hår? Funket ikke så bra? Sånn er det med husveggen også. Å fukte veggen først er alltid et must, og med litt hjelp fra «oven» kan man derfor utnytte vaskingen maksimalt. Påfør husvask vis det er årlig vask, eller kraftvask hvis du vet at du skal male huset. Den matter ned overflaten og gir god malingsheft.

Skrubbe, skrubbe

La kjemikaliene i såpen virke en stund uten at den tørker på veggen, og gå deretter på med en husvaskekost. Nå skal det skrubbes! Dette er den morsomme jobben, det er nå man ser hvordan veggen egentlig ser ut!

Denne vaskekosten løsner effektivt skitt, alger og grønske fra veggen, og er dessuten utformet slik at du får minimalt med avrenn fra veggen og børsten på deg. Et tips er å jobbe deg nedenfra og oppover. På denne måten vil ikke avrennet sette merker på veggen.

Bruker du i tillegg et forlengerskaft på husvaskekosten, dekker du større områder, jobber mye raskere og sparer rygg, skuldre og armer.

Ikke spar på vannet, men på trykket

Dette er den morsomme jobben! Skyll ovenfra og ned, og unngå bruk av høyttrykkspyler. Mange elsker denne da de kan skru på det høyeste trykket og fjerne mye av skitten uten å måtte ha på rensemiddel eller skrubbe. Men du utsetter bordene og malingen for et vanvittig trykk, og det kan i verstefall forkorte levetiden på malingstrøket du har. I tillegg bruker du ekstremt mye vann og trykket leder vannet inn bak bordene og steder det ikke trenger å ende opp. Skal du male, må dette tørkes helt inn igjen, og det kan ta lang tid.

Klar for å sette i gang med å male huset? Vi viser deg hvordan, her.