Male hyller

Se hvordan du med enkle grep kan forvandle kjedelige oppbevaringsesker til et sett med fargerike hyller.

Her blir de malt i forskjellige farger før de stables tilfeldig slik at de blir et stilig element i interiøret. Perfekt for oppbevaring av bøker, servise og pyntegjenstander.

Gjør det selv: Trendy hyller til hjemmet

Sliping av hylle med slipeblokk

Forarbeidet har mye å si for sluttresultatet. Julia begynner derfor med å slipe i treets retting med en slipesvamp, slik at malingen fester seg godt til overflaten.​

Det er viktig å fjerne alt slipestøvet før malingen påføres. Julia bruker en grov mikrofiberklut som effektivt samler støvet.

Spiker inni en hyllekant

På undersiden av eskene slår Julia forsiktig inn en spiker i hvert hjørne. Da kan eskene stå på spikrene og det blir enklere å male nederst.

Bruk av maskeringsteip på en hylle

Noen av eskene skal males på både innsiden og utsiden, noen skal ha umalte innsider og noen skal kun males i bunnen. Julia deler opp de ulike overflatene med en maskeringstape av god kvalitet, som gir skarpe kanter.

Maling av en hylle ved bruk av en malerull

Først grunner Julia overflatene som senere skal males. En Ultimate minirull brukes til utsidene og Ultimate flat pensel til innsidene og bunnen. Når grunningen har tørket, påfører hun to strøk med maling.

Med Ultimate minirull går jobben raskere, og du får også en særdeles glatt og fin overflate.

​For bedre presisjon og for å komme godt inn i hjørnene brukes Ultimate skrå presisjonspensel til innsidene og bunnen.

Maling på innsiden av en hylle med en malerpensel

Etter det siste strøket med maling tas tapen av og eskene er klare for å tørke en siste gang.

Ferdig malede hyller i forskjellige farger

Liker du å fornye møblene dine med maling? På møbel-oversikten kan du finne svar på ofte stilte spørsmål, produktvelger og «Malehjelpen».

Relaterte artikler