Male krukker

Klassiske terrakottakrukker trenger ikke være bare klassiske.

Her får de i stedet en egen stil med maling og egenkomponerte mønster. Den personlige ”touchen” forsterkes med malte blomsterpinner.

Krukker med karakter

Forberedelser til å male krukke ved å rengjøre terrakottakrukker

Krukker som males er en enkel måte å få det fint både innendørs og utendørs. Vår gjør-det-selver Julia har flere terrakottakrukker i to ulike størrelser og velger å lage to ulike mønster på toppen av krukkene – en variant med striper med ulike mellomrom, og en med ensfarget trekantmønster. Mønster og farger kan naturligvis velges helt etter ønske og smak og Julia varierer mellom gull, turkis og hvitt.

Forbered

Teiping av maskeringsteip på en krukke før man starter å male

For å få et bra sluttresultat må overflaten som skal males være i bra stand. Pass derfor på at krukkene er rengjort og tørre før arbeidet påbegynnes. Bordet som malingsarbeidet skal utføres på, dekkes med plast for å beskytte mot eventuelt malingssøl.

Festing av maskeringsteip på en krukke
Maling av krukker med en pensel

Når tapen er på plass og markerer mønsteret, maler Julia to strøk med pensel. Jordans presisjonspensler er perfekte for denne jobben. Etter at malingen har tørket kan tapen dras vekk.

Krukker med ulike malte mønstre

Male blomsterpinner

Målepinner som ligger klart fremme

Etterpå males flere ubehandlede blomsterpinner to ganger med en liten, skrå presisjonspensel. Når malingen har tørket skrives navnet på urtene og blomstene med en tusjpenn. Pinnene er så klare til å stikkes ned i krukkene.

Malte målepinner i en krukke

Tips: Sett en liten tapebit på den enden av pinnen som skal stikkes ned i jorden, så kan du enkelt holde pinnen når du maler uten å få malingssøl på hendene.

Male puter? Sjekk ut denne artikkelen for inspirasjon og fremgangsmåte.

Relaterte artikler