Klassiske terrakottakrukker trenger ikke være bare klassiske.

Her får de i stedet en egen stil med maling og egenkomponerte mønster. Den personlige ”touchen” forsterkes med malte blomsterpinner.

Krukker med karakter

Krukker som males er en enkel måte å få det fint både innendørs og utendørs. Vår gjør-det-selver Julia har flere terrakottakrukker i to ulike størrelser og velger å lage to ulike mønster på toppen av krukkene – en variant med striper med ulike mellomrom, og en med ensfarget trekantmønster. Mønster og farger kan naturligvis velges helt etter ønske og smak og Julia varierer mellom gull, turkis og hvitt.

Forbered

For å få et bra sluttresultat må overflaten som skal males være i bra stand. Pass derfor på at krukkene er rengjort og tørre før arbeidet påbegynnes. Bordet som malingsarbeidet skal utføres på, dekkes med plast for å beskytte mot eventuelt malingssøl.

Når tapen er på plass og markerer mønsteret, maler Julia to strøk med pensel. Jordans presisjonspensler er perfekte for denne jobben. Etter at malingen har tørket kan tapen dras vekk.

Male blomsterpinner

Etterpå males flere ubehandlede blomsterpinner to ganger med en liten, skrå presisjonspensel. Når malingen har tørket skrives navnet på urtene og blomstene med en tusjpenn. Pinnene er så klare til å stikkes ned i krukkene.

Tips: Sett en liten tapebit på den enden av pinnen som skal stikkes ned i jorden, så kan du enkelt holde pinnen når du maler uten å få malingssøl på hendene.

Male puter? Sjekk ut denne artikkelen for inspirasjon og fremgangsmåte.