Hvordan maler jeg listefritt?

Fler og fler ønsker listefritt, altså at man ikke har lister mellom vegg og tak. For å få en flott og skarp kant er det tre alternativer for å få til dette, men den enkleste metoden er å bruke en presisjonspensel og å føre den med stødig hånd opp mot kanten.

Jordan Skråpensel med SmartEtui er utviklet for å gjøre malejobben lettere og få et suverent resultat.

Er det lite kontrast i malingen, ser man ikke dette på avstand. Men om du ønsker en helt strøken, skarp kant bør du bruke maskeringstape.

Hvis du skal bruke en maskeringstape til overgangen mellom vegg og tak, burde du huske på å kjøpe en kvalitetstape, og ikke bruke en som har ligget i boden i åresvis, for tape kan nemlig gå ut på dato.

Her er to metoder for å få til en strøken, listefri overgang:

  1. maskere helt øverst på veggen slik at du maler noen millimeter nedenfor taket. En liten senkning av taket vil ikke synes, og kanten er lettere å få jevn uten at den blør utover, enn inne i selve «hjørnet». Der er det ofte ujevnheter. Noen velger en større strek for å få en «falsk list».
  2. er å maskere taket helt inn mot veggen, og deretter ‘sperre’ tapen med maling, slik at det ikke blør eller blir ujevnt. Utrolig effektivt! Denne teknikken blir helt strøken, og gir den skarpeste, listefrie overgangen. Les mer om å “sperre tapen” her.

Relaterte artikler