Hvordan flekkmale lister og vinduer inne?

Når du skal flekkmale er det greit å slipe over der du skal flekke, sånn at det ikke blir noen kanter på malingen. Det kan hende at du også må flekksparkle og pusse litt, særlig hvis du ikke ønsker synlige hull på listen.

Når du så skal male bør du bruke en liten sprossepensel. Dytt maling forsiktig på det lille området som skal males, og prøv å jevne det mest mulig ut med den eksisterende malingen.

Hvis treverket er bart der du skal flekkmale, anbefaler vi at du grunner først med egnet grunning. Det er også greit å vite at det vil bli en fargeforskjell og glansforskjell når du kun flekkmaler.

Steg for steg

Du bestemmer selv hvor nøye du ønsker å gå til verks. For best mulig resultat, kan du flekkmale én gang og så male hele listen én gang. Et godt forarbeid vil imidlertid alltid være avgjørende.  

  1. Sjekk at spikerne er innenfor treverket (at de ikke står ut). Hvis de står ut, trenger du en dor og en hammer for å slå de inn.
  2. Bruk så sparkel beregnet for tre/lister. Mett med sparkel i hullet og slip lett over til overflaten er jevn. Slip på et minst mulig område.
  3. Vask bort støvet med en mikrofiberklut. Du kan også bruke wipes, men vær varsom så du ikke skrubber bort malingen på listen.
  4. Bart treverk bør grunnes med egnet grunning.
  5. Flekkmal med en liten pensel, gjerne en sprosse-pensel. Dytt malingen inn i hullet med en lett hånd. Er hullene større, kan du velge en noe større pensel med myk bust. 

Se flere tips og råd til maling av lister og vinduskarmer.

Relaterte artikler