Mal huset på halve tiden

Hva er best av pensel og malerull? Og hvilken pensel er best? Hva spiller mest inn av malingen og utstyret? Er det noe poeng med dyrt utstyr? Vi skal prøve å svare på disse spørsmålene, og gi deg tipsene som gjør at jobben går raskere.

Forskjell på billig og dyr pensel

Penselen er det klassiske verktøyet for å male fasaden. Her er det store forskjeller på kvalitet, og de beste penslene holder godt på malingen, mister ikke bust og gir den peneste finishen.

Du slipper søl og gris, men du får også hjelp til å fordele malingen godt og jevnt utover veggen. Her er det store forskjeller og vil ha mye å si på hvor godt malingen ender opp med å beskytte huset ditt.

Male fasade

Men hvorfor anbefaler vi i Jordan å bruke malerull i tillegg? Jo, med rulle får du med deg mye mer maling, slik at du kan dekke større flater på kortere tid. Bruker du den i kombinasjon med penselen, jobber du dobbelt så raskt.

Enkelt forklart “flytter” du malingen med rulla og stryker den jevnt og pent ute med penselen. Nå har vår beste pensel, Ultimate Hus og Gjerde, blitt enda bedre på akkurat denne jobben. Vi anbefaler alltid å bruke både rull og pensel på forlengerskaft for økt rekkevidde og bedre arbeidsstilling.

Malingen er viktig

Ja, det er den. Det er store kvalitetsforskjeller på utendørsmaling og her gjelder faktisk “jo dyrere jo bedre” ganske godt. I hvert fall hvis vi snakker om levetid og vedlikeholdsintervall, for det er det som gjerne koster.

De rimeligste malingene og dekkbeisene har kortere intervaller, det vil si du må gjøre det igjen om 5-7 år. Dette er supert for de som ønsker å endre fargen ofte, og som synes det er kos med litt utendørsaktivitet.

Men for deg som ønsker å gjøre det sjeldnere, så bør man velge en høykvalitetsmaling, og det er ofte de dyreste også. Men totaltsett vil den investeringen lønne seg, da selve jobben for mange er en større investering.

Men om man ikke får fordelt malingen jevnt og pent utover, eller man ikke har fått på nok maling, så kan det være at man må male oftere likevel. Det er derfor man sier “godt utstyr er halve jobben”. En skikkelig god pensel vil gjøre det mye enklere å få til dette, og malingen holder lenger.

Én vegg om gangen

Planlegg arbeidet på forhånd, og sjekk at du har alt maleverktøyet du trenger, så du ikke må dra til butikken etter at du har kommet i gang.

Maler du én vegg om gangen er det enklere å planlegge. Har veggen mye sol på dagtid, så kan det være lurt å male den om kvelden eller tidlig på morgenen, så den ikke er for varm og malingen tørker for raskt.

Er det en vegg som står mye i skygge og har mye grønske, er det stor sjanse for fuktighet om morgenen, og da bør man vente til den har fått god tørk i løpet av dagen. Her skriver vi mer om temperatur og malevær.

Relaterte artikler