Male utendørs? Her er våre 5 tips

Oppholdsvær med sol er bra vær for utendørs malejobber og beising – det er godt lys, sola varmer og malingen tørker bra. Det er likevel noen forhold du må vurdere når du skal male utendørs, spesielt hvis det er sterkt solskinn.

5 tips for å lykkes

  • Vask alltid det som skal males, og la det tørke før du begynner å male
  • Mal aldri i direkte og sterkt solskinn, da tørker malingen for fort
  • Mal i skyggen og på tørt underlag
  • Velg den husveggen som har vært lengst i skyggen
  • Begynn tidlig om morgen eller på ettermiddagen på de varmeste dagene

Vask før du maler

Hvor ofte vasker du vinduene dine eller bilen? Selv om ikke alt skittet er like synlig, er husveggen fantastisk møkkete. Vasker du huset årlig med husvask, kan du utsette malingen noen år.

Husk å gi det tid til å tørke ordentlig. Du kan ikke vaske huset og male samme helg. Det er mye vann som påføres for å få skyldt godt, og det kan være fint å vaske før finværet kommer.

Kvinne vasker fasade

Billig eller dyrt?

Med godt verktøy går jobben fort og resultatet blir fint. Kvalitetspensler og ruller tar opp mer maling, du trenger færre drag og du får et jevnt og glatt resultat. Pensler med god bust og ruller av høy kvalitet sørger selv for at riktig mengde maling legges på underlaget. Vi har lansert vår raskeste pensel noensinne, som maler dobbelt så raskt.

Et riktig lag maling beskytter huset mot vær og vind, uten at malingen sprekker opp. En kvalitetspensel hjelper deg med å legge et jevnt lag uansett om du har mye eller lite, tykk eller tynn maling på penselen.

En kvalitetspensel legger på jevnt, drypper og søler lite, og mister ikke bust, og vil gi en helt annen maleopplevelse. Ikke spar inn her når du skal bruke deilige sommerdager på denne jobben.

Mal i skyggen

Overskyet eller skygge er det ultimate maleværet, så velg den veggen som står i skyggen. Har det vært risiko for frost eller dugg i løpet av natta, kan det være lurt å vente med nordveggen til senere på dagen for å sikre at det er tørt og fint. Her har vi skrevet mer om temperatur og hensyn du bør ta før du setter igang med malejobben.

Male huset? Vi viser deg hvordan, her.

Relaterte artikler